Puy du Fou viert verjaardag met nieuw hotel

Het kasteelhotel bij Puy du Fou

Het kasteelhotel bij Puy du Fou


Pretpark Puy du Fou in Frankrijk viert het 40-jarig bestaan in 2017 met de opening van een nieuw hotel, in de vorm van een kasteel.

In het hart van de Franse Vendée ligt Puy du Fou, meer dan een pretpark alleen. Met één voet in het park vergeet je al snel het heden en dompel je jezelf onder in onze indrukwekkende geschiedenis. Puy du Fou is uniek in zijn soort en heeft niet voor niets diverse awards op zijn naam staan. De grandioze historische shows zijn met de nieuwste technologie een staaltje vakmanschap. In Puy du Fou komt geschiedenis tot leven. Jaarlijks komen er meer dan 2.000.000 bezoekers over de vloer.

Een park als geen ander

Zodra je door de poort van het park bent gestapt, begint de reis. Je gaat geleidelijk terug in de tijd, van de 20ste eeuw tot de oudheid. De vele realistische belevenissen brengen jong en oud in vervoering. Ze komen terecht in lang vervlogen tijden, intriges, gevechten, heldenverhalen en legendes. De acteurs en dieren bewegen zich vlakbij en soms zelfs tussen het publiek. De speciale effecten van de shows doen niet onder aan de effecten in de allergrootste filmproducties. Het enige verschil: hier gebeurt alles ‘live’!

De geschiedenis wacht op je

Van de Romeinen tot de Vikings en van de Musketiers van Richelieu tot ‘Le Dernier Panache’: dagelijks worden er in het park minstens 60 adembenemende shows opgevoerd. Ook in de avond, wat voor nog meer magie zorgt. Een aantal shows wordt meerdere keren per dag gespeeld, zodat iedere bezoeker het maximale uit zijn bezoek kan halen.
Het decor van de shows kan indrukwekkend worden genoemd; een middeleeuws stadje, een romeinse arena of een weelderig gedecoreerde zaal. Het publiek beleeft echte historische heldenverhalen vol artistieke en technologische hoogstandjes. Een bezoek aan het park betekent genieten van de shows, maar ook een kijkje in de dorpjes van vroeger. Hier delen ambachtslieden hun knowhow in hun ateliers.

27 restaurants, 5 hotels en 2 academies
Ook op het gebied van F&B en overnachten heeft Puy du Fou veel te bieden. Zo telt het park 25 themarestaurants, waar in stijl kan worden geluncht en gedineerd.
Schuif aan bij een middeleeuws banket of ga als eregast op bezoek bij Koning Frans I van Frankrijk en Koning Henkdrik VII van Engeland in de Rennaissancehal. Het park strekt zich uit over 55 hectare en bevindt zich te midden van de natuur, in een eeuwenoud bos, wat de beleving een nog authentieker karakter geeft.

Het park heeft vijf themahotels, waar gasten nog langer kunnen nagenieten van de sferen van de oudheid. Bovendien biedt het de bezoeker de mogelijkheid om alle avondshows bij te kunnen wonen. De hotels:

1. La Citadelle: (opent in 2017)
Verblijven in een middeleeuws kasteel
2. Le Camp du Drap d’Or:
Terug naar de Rennaissance
3. Les Îles de Clovis:
Een huisje op het water
4. Le Logis de Lescure:
Schattige luikjes en klassieke sferen
5. La Villa Gallo-Romaine:
Overnachten in romeinse sferen

De kwaliteit en de professionaliteit van de shows zijn geen toeval: de kennis en skills van de acteurs en regisseur van Puy du Fou worden tegenwoordig internationaal erkend. Elk jaar volgen dan ook zo’n 600 leerlingen cursussen aan de Junior Acadamie (artistiek opleidingscentrum) en aan de Puy du Fou Academie (lagere school ‘Kunst & Studies’).

Tellement bon de revenir ici ! 😍 #LesMystèresDeNoel #PuyDuFou #GrandNoel #Noel #OrchestreDePrague

Een foto die is geplaatst door Kira (@kirachimera) op

40e verjaardag

In 2017 is het 40 jaar geleden dat Philippe de Villiers een eigenaardig project lanceerde: een grote show waarin de geschiedenis van de Vendée levendig wordt verteld aan de hand van de gebeurtenissen van een lokale familie. Het verhaal speelt zich af van de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog. Dit spectaculaire avondspektakel ‘Cinéscénie’ met meer dan 2000 acteurs bleek een succesformule, groeide uit tot een begrip en wordt na 40 jaar nog steeds opgevoerd.

Maar een 40e verjaardag, verdient natuurlijk een cadeau. Het park viert het dan ook met de komst van een nieuwe show ‘Le Grand Carillon’, een nieuw hotel ‘La Citadelle’ en twee nieuwe restaurants: l’Escuyer Tranchant’ en ‘La Mijoterie du Roy Henry’.

Praktische informatie
Geopend van april t/m september
Met de auto:
3u15 rijden van Parijs en Bordeaux
1 uur rijden vanaf Nantes en Angers (A87)
1 uur rijden van de badplaatsen van de Vendée
Met de trein:
Vanaf het treinstation van Angers rijden er dagelijks 6 pendelbussen naar het park.

Site: www.puydufou.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.