Reisjournalisten azen massaal op prijs

Beeld van een eerdere editie van de Vakantiebeurs. Foto's Elkedagvakantie

Beeld van een eerdere editie van de Vakantiebeurs. Foto’s Elkedagvakantie

Reisjournalisten in Nederland en België hebben een recordaantal van 165 producties ingestuurd voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2017: 87 in de categorie print en 78 in de nieuwe categorie blogs. Twee deskundige jury’s zijn nu volop aan de slag met de beoordeling van het werk. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Vakantiebeurs, van 10 tot en met 15 januari 2017 in de Jaarbeurs in Utrecht.
De organisatie is blij met de grote belangstelling. ‘Het nieuwe concept met de blogs erbij voorziet duidelijk in een behoefte’, zegt ASP-voorzitter Liduine Hoyinck. ‘Maar ook de belangstelling voor de printprijs blijft onverminderd groot. We zijn erin geslaagd om twee nieuwe, aparte jury’s te formeren met elk veel deskundigheid op hun eigen vakgebied’.

De jury’s
De printjury staat onder leiding van reisjournalist Hans Bouman. Zijn twee medejuryleden zijn communicatie-expert Wilma Lankhorst en reisjournalist Harri Theirlynck. De jury voor de blogs heeft als voorzitter contentspecialist Katja Staring, (ANWB-)eindredacteur Sjiva Janssen en trendwatcher Tessa aan de Stegge. Elke jury kiest per categorie drie genomineerden en daaruit een winnaar. De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldprijs.De uitreiking van de vernieuwde ASP 2017 vindt plaats op de Vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht, op dinsdag 10 januari 2017, en wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs.
Kijk voor meer informatie en een presentatie van de jury’s op www.aadstruijspersprijs.nl

Vakantiebeurs 2017
Onder het motto ‘Alsof je er al bent’ vindt van 10 tot en met 15 januari 2017 de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Locals, reisleiders en ervaren medereizigers geven op de Vakantiebeurs persoonlijke reistips uit eerste hand. Via de Culinaire Route maakt de bezoeker een culinaire wereldreis met smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes. Overal is dans, muziek en gezelligheid. Meer informatie via www.vakantiebeurs.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.