Ski Juwel met Harry Potter-trics voor kinderen

Met skipistes zo breed als een voetbalveld, 11 skischolen, speciale kinderpistes en een breed aanbod aan off-piste activiteiten, is Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in Oostenrijk een populaire wintersportbestemming voor families met kinderen. Leren skiën op een bezemsteel à la Harry Potter, een tocht met een paardenslee of waterpret in het WAVE Wörgl Water World zijn slechts een greep uit gevarieerde aanbod. Bij aankomst in de accommodatie ontvangt men een Alpbachtal Seenland Card – bij verblijf in dit dal – of een Wildschönau Card – bij verblijf in het andere dal – waarmee verschillende activiteiten gratis worden aangeboden. Een 6-daagse skipas voor volwassenen kost €221,50, voor kinderen tot 15 jaar €177,50 en tot 6 jaar €111. Kinderen geboren in 2011 of later kunnen gratis de pistes op. De rijafstand naar dit skigebied in Tirol bedraagt ongeveer 9 uur. Vliegen kan op de luchthaven van Innsbruck dat op een uur rijden van Ski Juwel ligt.

Op de kleintjes letten
De eerste keer op de ski’s is voor zowel jong als oud een uitdaging daarom zijn er in Ski Juwel speciale oefenweides voor kinderen die hun eerste meters in de sneeuw maken. Er is een ruime keuze uit skischolen in beiden dalen van het skigebied met ‘magische tapijten’ loopbanden, beginnersliften, speeltuinen, kindercoaches, professionele leraren en vaak ook een kinderopvang voor de allerkleinsten. Bij het Kids Center ‘Frosty’s Schneewelt’ bij het bergstation van de Alpbacher gondellift zijn kids van 2-4 jaar (zonder ski’s) welkom om te spelen in de ballenbak, met speeltoestellen, een filmpje te kijken in de kinderbioscoop of een dutje te doen terwijl ouders en oudere broers of zussen de pistes op gaan. Veelal wordt er aan het einde van de week een speciale wedstrijd gehouden waarbij kinderen hun vaardigheden aan de ouders kunnen showen. Bij skischool Aktiv in Niederau – Wildschönau – gaan ze graag een stapje verder met AKTI de blauwe draak als mascotte, een speciale Harry Potter-dag waarop er met bezemstelen geskied wordt, een Piraten-dag inclusief schat zoeken en skilerarencabaret. Veel skileraren spreken Nederlands.

Off-piste pret voor het hele gezin
Ook off-piste is er in Ski Juwel veel te beleven. Zo zijn er 9 verschillende sleeparcours waarvan de Panoramaweg op de Reither Kogel met 6 km het langste is. Ook op de Schatzberg en de Markbachjoch kun je perfect met een slee of een gehuurde rubberen band naar beneden glijden. De afdalingen op de Bischoferalm, Brandenberg en Roggenboden zijn ’s avonds verlicht.

Een wonderlijk winteravontuur beleven kan met paardensleetochten die door verschillende delen van het gebied worden aangeboden. Gedurende 2 à 3 uur trekt een aantal enthousiaste paarden je voort door Wildschönau. Vanaf 4 personen. Te voet de witte wereld verkennen kan ook. Met de Alpachtal Seenland Card en de Wildschönau Card kun je gratis sneeuwschoenwandelingen maken, bijvoorbeeld langs het idyllische Schönangeralm in Auffach of Lügergraben in Alpbach.

Op de Markbachjoch kunnen kinderen echte iglo’s bouwen. Onder leiding van Hans Hotter gaan ze in kleine groepjes op zoek naar een mooie plek om hun eigen sneeuwhuis te bouwen. Reserveren kan tot de avond ervoor. Prijs €10,00 p.p. met de Wildschönau Card. www.wildschoenau.com

Lekker opwarmen van de kou kan uitstekend bij het WAVE Water World in Wörgl – een groot zwemparadijs in Tirol. Niet alleen kunnen jong en oud hier genieten van verschillende zwembaden, maar ook kunnen ouders ontspannen in de verschillende sauna’s terwijl kids van de glijbanen razen. Echte durfallen vanaf 14 jaar en met een gewicht tussen 45-130 kg zullen de L2 geweldig vinden. Dit is ’s werelds eerste waterglijbaan met een dubbele looping. Toegang tot WAVE is gratis met de Alpbachtal Seenland Card.

Spectaculaire shows
De skischolen van Alpbach-Inneralpbach, Alpbach Aktiv en Reith i.A geven op verschillende woensdagen in het wintersportseizoen spectaculaire shows tussen 20:30-22:00 uur bij de Bögler skilift in Alpbach en de Reitherkogel in Reith. Verwacht een show vol acrobatische stunts, gedurfde sprongen en een onvergetelijke vuurwerkshow. Meer info over data en locaties op de Engelstalige website van www.alpbachtal.at

Ski Juwel in het Nederlands op social media
Om dit seizoen op de hoogte te blijven van de sneeuwcondities, evenementen en geïnspireerd te worden met tips over de bestemming, kun je Ski Juwel in het Nederlands volgen op social media. Check www.facebook.com/skijuwelnl voor Facebook, @SkiJuwelNL op Twitter en voor nog meer inspiratie ga je naar www.pinterest.com/skijuwel.

Jump shots in Austria ?? #snowboarding #skitrip2016 #austria #skijuwel

Een foto die door suzi_fou is geplaatst op

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.