Turkije laat veelzijdigheid van vakantieland zien

Tijdens de Vakantiebeurs van 11 tot en met 15 januari 2017 focust het Turks Verkeersbureau op de veelzijdigheid van Turkije als vakantieland. In de stand van Turkije maken bezoekers kennis met alle aspecten die het land tot een populaire vakantiebestemmingen maken. Zo is er aandacht voor de prachtige kuststrook en strandbestemmingen, maar ook voor natuur, gastronomie, gastvrijheid en het rijke culturele erfgoed. Elke dag laat Turkije de bezoekers proeven van het befaamde Turkse schepijs, waarbij de ijsmakers het serveren van een ijsje tot een indrukwekkende act maken.

Maak onder meer kennis met de vakantiebestemmingen Mugla, Dalaman, Bodrum, Fethiye, Antalya, Side, Alanya, Belek, Izmir en Çeşme. Ontdek ook de Turkse specialiteiten als Turkish Delight, gedroogd fruit en aromatische koffie. De Turkse keuken wordt gerekend tot een van de meest gevarieerde van de wereld.

Langeafstandswandelingen
Voor liefhebbers van actieve reizen is de Phrygian Way aanwezig. Dit is één van de langste wandelroutes in centraal-Turkije en neemt de wandelaars mee door de antieke valleien van de Phrygiers. Turkije heeft verschillende langeafstand wandelroutes die elk bestaan uit verschillende etappes. Lycian Way en St. Pauls Way behoren tot de meest populaire.

UNESCO-Werelderfgoed
Met zestien noteringen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en tientallen sites op de nominatielijst, behoort Turkije tot een van de landen met ongekende culturele rijkdom en bezienswaardigheden. Op de Vakantiebeurs zijn meerdere sites aanwezig, waaronder Pamukkale en de eerste hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, Bursa.

Naast de genoemde bestemmingen en bezienswaardigheden kunnen reizigers ook met hun vragen terecht bij hotels en reisorganisaties, alle gespecialiseerd in Turkije-reizen.

De Turkije-stand met nummer F045 bevindt zich in Hal 8 van de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.