Volop winterpret in Klínovec

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie

Wintersport. Foto: Elkedagvakantie


In het Ertsgebergte aan de grens tussen Tsjechië en Duitsland ligt het skicomplex Klínovec. Klínovec ligt vlakbij het Duitse skicentrum Fichtelberg. Om een gezamenlijk doel na te streven – namelijk het aanbieden van skimogelijkheden en services van hoge kwaliteit – zijn de grootste skigebieden van de Tsjechische en de Duitse kant van het Ertsgebergte samengevoegd. De twee skicentra vormen samen InterSkiregion Fichtelberg-Klínovec.

Het skigebied InterSkiregion Fichtelberg-Klínovec biedt 33 km skipistes, bediend door 1 kabelbaan, 6 stoeltjesliften (drie met een overkapping) en 11 sleepliften. De twee skicentra in het Ertsgebergte hebben een gezamenlijke skipas en een gratis skibus tussen de bergtoppen waardoor beiden gebieden uitstekend bereikbaar zijn. De hoogste top is Klínovec (1244m), Fichtelberg is iets lager (1215m). Een speciale sleebaan gaat vanaf de top van de Fichtelberg helemaal naar het dal.

Online skipassen
In het skigebied werd vorig jaar de elektrische verkoop van skipassen ingevoerd. Dit jaar is het systeem verbeterd. Dit betekent niet meer in rij bij de kassa staan, maar gelijk de piste op! Een skipas voor 1½ dag is tevens mogelijk en ideaal voor wie een weekendje wil skiën. De kunstmatige besneeuwing is tevens verbeterd en uitgebreid. Mocht u de ski’s willen wisselen om te langlaufen, dan kunt u genieten van 50 km lange, goed onderhouden langlaufloipes.

Voor groot en klein
Het gebied Fichtelberg-Klínovec denkt tevens aan de kleine bezoekertjes, waarvoor een kinderskipark ter beschikking is. Om te oefenen kunnen de kinderen gratis een sleepliftje gebruiken, in het skipark kunnen ze dan onder de toezicht van ervaren instructeurs oefenen. Voor de familie is er een groot scala aan voordelige gezinstickets. Ook een snowpark met veel sprongen en obstakels is er te vinden.

Andere activiteiten
Gezinnen met kinderen vinden in de nabij liggende stad Jáchymov accommodatie in hotels of in appartementen tegen een redelijk aantrekkelijke prijs. Leuke activiteiten zijn het aquapark in Klášterec nad Ohří of in Marienburg in Duitsland. In Nástup hotel zijn er wellness faciliteiten en ook Jáchymov Spa biedt spa en wellness aan en een waterpark voorzien met verschillende waterattracties, een zoutgrot, fitnessfaciliteiten en een massage centrum.

More info
Voor meer informatie over de wintersportgebieden in Tsjechië: wintersport.czechtourism.com en http://interskiregion.com/en/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.