Waar gaat Nederland naar toe in de kerstvakantie?

Met je mobieltje onder een palm in Spanje. Foto: Elkedagvakantie


Nat en koud weer nodigen uit tot een gezellige kerstvakantie rondom het haardvuur in Nederland. Toch kiezen tienduizenden Nederlanders voor een kerstvakantie in het buitenland. Het merendeel geeft dan de voorkeur aan een warme en zelfs exotische, zonvakantie. Maar kerst in de sneeuw blijft ook onverminderd populair. De top drie bestemmingen volgens TUI:

1. Spanje, en dan vooral Canarische eilanden
2. Oostenrijk
3. De ABC-eilanden, en dan vooral Curaçao

Wel 30% van alle kerstvakantiegangers gaat naar Spanje en dat is bijna 5% meer dan vorig jaar. Als individuele bestemming is Gran Canaria de onbetwiste nummer één voor de Nederlandse kerstvakantieganger. Een warme omgeving op ruim 4 uur vliegen is zeer aantrekkelijk. Maar we deinzen er ook niet voor terug om in een kleine 10 uur naar Curaçao te vliegen en 100% zeker te zijn van die warme zon en zee. Een actieve skivakantie, en dan vooral in Oostenrijk, blijft hoog op de kerstverlanglijst van velen staan. Met z’n tweeën, het gezin en vaak ook met de hele familie, vertrekken we naar de sneeuw. Vooral met de auto en in mindere mate met vliegtuig of bus en trein.

Trends Kerstvakantie
De bestemmingen die het snelst groeien en op steeds meer belangstelling mogen rekenen tijdens de kerst zijn: Kaapverdische eilanden, Portugal en Finland. Fins Lapland staat daarbij voor de trend om alternatieve actieve wintervakanties te ontdekken. Er kan ook geskied worden, maar de aantrekkelijkheid zit vooral in activiteiten als een hondenslee-rit, snowscootertochten, ijsvissen en natuurlijk het noorderlicht bewonderen. Portugal is niet heel zonzeker in de winter, maar wel aangenaam van temperatuur en zeer aantrekkelijk van prijs.

Waar reizen de andere Europeanen heen?
TUI is een groot internationaal reisconcern en heeft daarmee de reisactiviteiten van zeer vele landen in kaart. Tijdens de kerstvakantie zijn er opvallende verschillen en een gemeenschappelijke noemer. Veel Fransen spenderen de kerst in Marokko, de Zweden voelen zich aangetrokken tot Thailand en de Zwitsers mogen graag op de Malediven verblijven. De Duitsers blijven graag in eigen land, maar ook cruises zijn bij hen populair.

Maar dé onbetwiste hit, ook bij de ons omringende landen, zijn de Canarische eilanden. Gran Canaria is de favoriet van de Nederlanders, Zweden en Fransen. De Duitsers reizen vooral naar Fuerteventura en de Engelsen geven de voorkeur aan een winter break op Tenerife. De Ieren daarentegen kiezen Lanzarote als populairste zonbestemming binnen de Canarische eilanden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.