De 9 steden van Nedersaksen op de fiets beleven

Fietsen in Duitsland. Foto: Stefan Schiefer/ Goslar Marketing


Idyllische rondlopende fietspaden, historische themaroutes, uitdagende downhill-trails en een uitstekend fietsroutenetwerk voor de lange afstand: in de 9 steden in Nedersaksen is er voor iedereen wel een geschikte route te vinden. Tussen Harz, Weser en Lüneburger Heide vindt men veel fietsvriendelijke stadjes en een brede waaier aan aanbiedingen. De nieuwe fietsflyer staat boordevol tips voor routes, evenementen en fietsarrangementen.

Energie
De zomerse evenementen staan in 2017 geheel in het teken van de fiets: ‚ProAm Hannover – Die Nacht; Dein Tag’ is in Hannover hét nieuwe fietssportevenement. Een profwedstrijd tegen het decor van het nieuwe stadhuis en de dag nadien een wedstrijd voor het grote publiek: iedereen kan meedoen. In Göttingen kan wie dat maar wil de Tour d’Energie afleggen: een tocht door het Leine-Weser-Bergland. En in Hildesheim (Bad Salzdetfurth) zijn de Duitse kampioenschappen crosscountry en Eliminator Sprint de echte klassiekers, waar veel mensen op afkomen.

Voor wie het liever iets rustiger aan doet, is een fietstocht in Braunschweig een aanrader: langs de rivier de Oker, door mooie parken of een groene omgeving. Celle is de ideale uitvalsbasis voor wie per fiets van het prachtige heidelandschap wil genieten. En Wolfenbüttel, gelegen in het schilderachtige landschap rond het Harzgebergte, is de perfecte bestemming voor alle plezierfietsers.

Behendigheid
Sportieve fietsers die hun behendigheid in het Harzgebergte of in een uitdagend bike- en downhill-park op de proef willen stellen, zitten in Goslar op de goede plek. Minder pittig is de route aan de oevers van de Weser: in
Hamelen kan men waterfietsen op de Weser of de rivier oversteken met een veerpont. Fietsers in en rond Lüneburg kunnen genieten van boeiende themaroutes langs de oude zoutroute.

De nieuwe Nederlandstalige flyer is te downloaden via https://9staedte.de/en/op-de-fiets-beleven
Meer informatie is te vinden op www.9staedte.de/en/

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.