Fietsen door sportland Frankrijk

Fietsen door sportland Frankrijk 9

Camping in Frankrijk. Foto: Elkedagvakantie


Frankrijk is, dankzij onder meer Marseille dat dit jaar Sporthoofdstad van Europa is, in 2017 een echt sportland. Frankrijk is nog altijd één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders en niet alleen omdat het er ‘s zomers lekker weer is niet al te ver van huis. Nee, Nederlanders houden van Frankrijk vanwege de kust en het platteland, de prachtige steden en de imposante bergen en natuurlijk vanwege het lekkere eten en de geweldige wijnen.
En masse rijdt Nederland in de zomer dus voor die sfeer naar het zonnige zuiden en dat blijft geweldig, stelt Diana Klinkenberg van het Frans Bureau voor Toerisme. “Natuurlijk zijn dat onze belangrijke toeristische attracties, maar we willen ook blijven verrassen en onze bezoekers trakteren op steeds nieuwe dingen.’’

Nieuwe fietsroutes
“Daarom investeert Frankrijk bijvoorbeeld veel in nieuwe fietsroutes. Zo is de Vélo Francette geopend, een 600 kilometer lange rustieke route van Normandië naar de Vendée. Of wat te denken van de Via Rhôna; 815 kilometer fietsroute vanaf het Meer van Genève naar de stranden van de Middellandse Zee met onderweg panoramische vergezichten in de bergen, de wijngaarden van de Rhône, olijfbomen en lavendel in de Provence en de wilde paarden van de Camargue. En dan onderweg natuurlijk overnachten in een goed hotel of op een camping.”

Culturele festivals
“De fietsroutes brengen je door het echte Frankrijk. Rustig op de fiets kom je door de mooiste gebieden en onderweg kun je stoppen waar je wilt. Bijvoorbeeld om één van de 8000 Franse musea te bezoeken of om in één van de 27 wijngebieden druiven te plukken en wijn te proeven. Waar je ook gaat, de kans is groot dat je een evenement tegenkomt, want er zijn jaarlijks meer dan 500 culturele festivals en nog meer sportieve evenementen. In 2017 is Marseille verkozen tot Sporthoofdstad van Europa en trekt de Tour de France voor het eerst sinds 1992 door maar liefs 5 bergmassieven.’’

Te veel om op te noemen
“Het wordt kortom een topjaar voor Frankrijk want we hebben teveel om op te noemen. Zo bestaat Le Havre 500 jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd. In de havenstad – inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco – worden van 27 mei tot 5 november tientallen festiviteiten georganiseerd, te beginnen met een imposante parade door Le Havre dat in 2017 echt the place to be is. En dan hebben we ook nog de 25e verjaardag van Disneyland Parijs. Wie daar weleens op een verjaardagsfeestje is geweest, kan al raden hoe groots dit jubileum gevierd wordt. Oudere attracties worden speciaal voor die gelegenheid in een nieuw jasje gestoken en er worden nieuwe attracties geopend zoals onder meer Star Tours. Of je nu met of zonder kinderen op vakantie gaat, in Frankrijk vind je voor ieder een geschikte vakantie ’’, aldus Klinkenberg. Meer informatie over tochten door Frankrijk.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.