Las Vegas breekt toerismerecord met 42,9 miljoen bezoekers in 2016

Hotel in Las Vegas. Foto: Elkedagvakantie


Een record voor Las Vegas! Voor het derde jaar op rij is het aantal bezoekers aan Las Vegas gestegen. De entertainment hoofdstad van de wereld heeft in 2016 in totaal 42,9 miljoen bezoekers ontvangen, en overtreft daarmee het recordaantal van 42,3 miljoen bezoekers in 2015. Ook het aantal bezoekers van congressen en beurzen zoals technologiebeurs CES is vorig jaar gestegen.

“Las Vegas blijft een groeiende belangstelling in de bestemming zien, en we zijn blij dat we wederom bekend kunnen maken dat we een recordaantal bezoekers hebben mogen ontvangen,” zegt Rossi Ralenkotter, president en CEO van de Las Vegas Convention and Visitors Authority. “Samen met onze resortpartners kijken we er naar uit om de bestemming intensief in de markt te zetten om meer bezoekers naar Las Vegas te blijven trekken en dit jaar wederom een record te breken.”

Naast de miljoenen vakantiegangers die naar Las Vegas komen, is ook het aantal congresbezoekers tot recordhoogte gestegen. De bestemming heeft vorig jaar meer dan 6,3 miljoen zakenreizigers mogen ontvangen. Las Vegas blijft marktleider op het gebied van de bezettingsgraad met een beschikbaarheid van bijna 150.000 hotelkamers. De toerismebranche in Zuid-Nevada en Las Vegas levert jaarlijks 52 miljard dollar op. Toerisme is goed voor bijna 370.000 lokale banen en zorgt zo voor 40% van de werkgelegenheid in Clark County. Voor 2017 verwacht Las Vegas opnieuw een record te breken door voor het eerst de grens van 43 miljoen bezoekers te passeren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.