Ook opa’s willen graag een verre reis maken

Ook opa's willen graag een verre reis maken 8

Opa houdt ook nog van reis-avonturen. Foto: Pexels


Naar aanleiding van de lancering van het doe-boek De Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is onderzoek gedaan naar wat Nederlanders bovenaan hun bucketlist hebben staan. Uit het onderzoek is gebleken dat maar liefst 39,7% van de Nederlanders het liefst een verre reis wil maken. Je inzetten voor een goed doel scoort het laagst, bij minder dan 3% van de ondervraagden staat dit bovenaan de bucketlist.

Van alle ondervraagden geven 246 personen (21,4%) de voorkeur aan een andere activiteit als het ervaren hoe het voelt om door een airbag beschermd te worden of het krijgen van kinderen en-/of kleinkinderen. Slechts 106 personen (9,2%) zoeken liever de spanning op en willen graag bungeejumpen of parachutespringen en toch nog 79 respondenten (6,9%) heeft op de bucketlist staan om een dierbare te vertellen wat hij/zij betekent voor de respondent. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders meer tijd zouden willen besteden aan het laten uitkomen van hun dromen.

De Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen
Als opa werd Rob Wegdam aan het denken gezet toen zijn kleinzoon hem voor de zoveelste keer vroeg of hij op de iPad mocht. “Hoe kan ik als opa mijn kleinkind inspireren om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd een nog hechtere band met hem opbouwen?” vroeg Rob zich af. Hij schreef het boek De Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen, het boek zit boordevol uitdagingen die een leven lang waardevol zijn en bevat verschillende suggesties om samen de ultieme bucketlist samen te stellen. (Groot)ouder en (klein)kind kunnen in het boek hun belevenissen samen vastleggen in tekst en beeld, zodat het echt een persoonlijk document van hen beiden wordt. Het boek bevat ook tips voor (groot)ouders voor gespreksonderwerpen als cultuur, leren omgaan met geld en tips voor uitjes.

Aan het onderzoek hebben in totaal 1152 respondenten meegewerkt. De resultaten zijn verzameld via een poll op de website FOK.nl.

Lossernaar Rob Wegdam komt met een bucketlist voor kleinkinderen

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.