Sleeën van de mooiste rodelbanen rondom Innsbruck

Met een professionele of gewone slee de bergen af in de omgeving van Innsbruck. Foto: PR


In Innsbruck kan iedereen zich voor een dag voelen als een echte prof en de fascinerende ijsbaan van heel dichtbij beleven. De bosleebaan in Igls is namelijk toegankelijk voor het (stoere) publiek. Wie teveel angst heeft voor de hoge snelheden, kan beter toekijken vanaf de zijlijn. Degene die de afdaling durven te maken, beleven een onvergetelijke ervaring.

Gasten hebben de keuze uit twee verschillende parcours. De damesstart voert 800 meter bergafwaarts. Daarbij worden in de gastbob 100 hoogtemeters, 10 bochten en een cirkel afgelegd met een snelheid van 90 km/h. Bij de herenvariant wordt er nog een scheptje bovenop gedaan: met 115 km/h leg je een afstand van 1.270 meter af in het ijskanaal, terwijl je in een originele viermansbob zit. Beide bobs worden natuurlijk door professionele piloten bestuurd.

Olympische bobbaan sinds 1976
Van 26 tot 29 januari 2017 gaat het er bij het wereldkampioenschap rodelen in Tirol fanatiek aan toe, wanneer de beste atleten op de ijsbaan in Olympiaworld Innsbruck-Igls om de eremedaille strijden. Vlak daarna nemen de dames en heren van de Skeleton wereldbekerwedstrijd de baan over. Deze wedstrijden vinden tegelijk plaats met de world cup bobsleeën van 30 januari tot 5 februari 2017. De ijsbaan is iedere tien jaar de locatie van deze world cup (1977, 1987, 1997, 2007, 2017) en is gebouwd voor de Olympische Winterspelen van 1964. In 2012 was het aan de jeugd om op de baan te strijden voor een Olympische medaille.

Rodelen in de natuur
Voor wie een ritje op de slee spannend genoeg is, kan zich met de hele familie vermaken op een van de natuurrodelbanen in de omgeving van Innsbruck. Rodelen is in Tirol bijna een nationale sport en behoort naast het skiën tot een van de meest geliefde wintersporten onder de Oostenrijkers. Velen kopen het liefst een met de hand gemaakte slede. Een slede huren tijdens de wintersport kan bij de sportwinkels en bergbanen. En of je nu de ijsbaan af gaat aan de voet van de Patscherkofel of liever voor een natuurrodelbaan kiest, plezier zul je zeker hebben in de Tiroler winteromgeving.

Hier de meest geliefde rodelbanen in Innsbruck en omgeving nog op een rijtje:

 • Gleirschalm im Sellraintal
  Lengte: 1,6 km
  Details: Eenvoudige rodelbaan, belicht. Geschikt voor kinderen.
 • Juifenalm im Lüsenertal
  Lengte: 4,6 km
  Details: Waanzinnige start net boven de boomgrens met zicht op de omliggende drieduizenders. Erg sneeuwzeker.
 • Birgitzer Alm
  Lengte: 2,7 km
  Details: Tocht met uitzicht op de stad Innsbruck en het dal met de Inn rivier.
 • Muttereralm
  Lengte: 2,7 km
  Details: Mogelijkheid om met de lift omhoog te gaan.
 • Ranggerköpfl
  Lengte: 7,7 km (met mogelijkheid de route in te korten)
  Details: Mogelijkheid om met de lift omhoog te gaan. Dankzij de verlichte baan kun je hier ook ’s avonds sleeën.
 • Lehnberghaus
  Lengte: 3,4 km
  Details: Romantische baan door het winterse bos en over de gerenoveerde alm.

Alle hutten en rodelbanen inclusief de openingstijden vind je terug op innbruck.info of winterrodeln.org.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.