Voigt Travel: 64 rechtstreekse vluchten naar poolcirkel

Snowgames huskysafari. Foto: Voigt Travel


Fins Lapland is hot als winterbestemming. Dat blijkt wel uit de cijfers, want wereldwijd neemt het aantal vluchten naar Fins Lapland flink toe. Zo landen er alleen al deze maand zo’n 500 vliegtuigen uit de hele wereld in dit winterwonderland. Ook vanuit Nederland wordt er naar deze bijzondere bestemming gevlogen. Zo heeft touroperator Voigt Travel deze winter een charterproductie van 64 rechtstreekse vluchten naar het poolcirkelgebied en noordelijker. 56 charters gaan naar de plaatsen Ivalo, Kittilä, Rovaniemi en Kuusamo in Fins Lapland. 8 vluchten gaan naar Evenes en Tromsø in Noord-Noorwegen. Voigt Travel is hiermee in staat om 12.000 passagiers naar het ‘Pure Noorden’ te brengen en is daarmee volgens eigen zeggen marktleider in Nederland op deze regio.

Lonely Planet

De gestage jaarlijkse groei van het aantal chartervluchten wereldwijd laat zien hoe aantrekkelijk Lapland als winterbestemming is geworden. Niet voor niets, want op nog geen drie uur vliegen vind je ongerepte sneeuwvlaktes, een sprookjesachtig landschap met het magische noorderlicht en de zekerheid van een authentiek dik pak sneeuw. En… dat Finland, zowel in de winter als in de zomer, een fantastisch vakantieland is, blijkt wel uit het feit dat het door Lonely Planet is uitgeroepen tot één van de 10 bestemmingen die je een keer bezocht moet hebben. Met een 3e plek is Finland bijzonder trots dat ze als enige Europese land staan genoteerd in Lonely Planets ‘Best of Travel 2017’. Alleen Canada (1) en Colombia (2) houden Finland nog af van de eerste plaats, zie www.lonelyplanet.com/best-in-travel.

Zomerreizen

In de winter is Lapland adembenemend, maar ook in de zomer biedt dit gebied zo ontzettend veel moois. Daarom gaat Voigt Travel vanaf komende zomer ook 14 charters aanbieden die rechtstreeks vliegen op Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland en op Tromsø in Noord-Noorwegen. Voigt Travel vliegt 1 x in het weekend en 1 x door de week in de periode van 3 juni tot en met 29 juli 2017. Op deze manier laat Voigt Travel 2.600 passagiers kennis maken met een regio waar de zon in de zomer niet onder wil gaan. Voigt Travel is overigens de enige touroperator die in de zomer een charterproductie heeft waarbij er rechtstreeks, dus zónder overstappen, wordt gevlogen. Doel is om de komende vier jaar het aantal vluchten en ook het aantal bestemmingen verder uit te breiden en vakanties in de zomer net zo bijzonder te maken als in de winter. In de zomer van 2019 moet dit aantal verdubbeld zijn.

Voigt Travel

Voigt Travel is een reisorganisatie met een voorliefde voor de nog onontdekte uithoeken van Europa, waarbij de roots van het bedrijf in het pure Noorden liggen. Voor meer informatie over het complete aanbod kijk je op www.voigt-travel.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.