Winter is coming…. naar Dubrovnik

Winter is coming…. naar Dubrovnik 8

Winter in Dubrovnik. Foto: Marijana Puhjera/PR


De beroemde zin ‘Winter is Coming’ uit HBO serie Game of Thrones is werkelijkheid geworden. Dubrovnik ervaart momenteel opmerkelijke weersomstandigheden. De stad bereidt zich wel heel letterlijk voor op seizoen zes van Game of Thrones dat later dit jaar zal worden uitgezonden: het is namelijk van een laag sneeuw voorzien.

In de iconische kustplaats Dubrovnik, het decor van King’s Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken, is de temperatuur onder nul gezakt. Bezoekers aan de stad kunnen nu letterlijk in de voetsporen van hun favoriete karakters stappen en de filmlocaties in de sneeuw bewonderen.

Lovrijenac Fort, bekend als Dubrovnik’s Gibraltar, is het fort dat werd gebruikt voor de zeeslag bij Blackwater, waar Stannis Baratheon probeerde om de troon van Joffrey over te nemen. Het pittoreske St Dominika met haar smalle steegjes en straten is gelegen in Dubrovnik’s UNESCO Old Town. De straat is gebruikt in diverse scenes in Game of Thrones, waaronder de walk of shame van Koningin Cersei.

Het eiland Lokrum, een natuurreservaat vlakbij Dubrovnik is bekend als Qarth in de serie, waar Daenerys op bezoek gaat bij de Spice King. In slechts 15 minuten varen vanuit de haven van Dubrovnik ben je op het eiland.
En op slechts 20 minuten rijden vanuit Dubrovnik ligt Trestno met haar bekende weelderige tuinen. Karakters zoals Tyrion, Lord Varys en Margaery Tyrell hebben hier hun snode plannen in het Red Keep paleis besproken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.