Croatia Full of Love

Galešnjak Island in Croatia

Met een eiland in de vorm van een hart en de meest romantische zonsondergang ter wereld is Kroatië een ideale bestemming om de liefde te vieren – niet alleen op Valentijnsdag!

Een indrukwekkende zonsondergang is een perfect ingrediënt voor romantiek. De mooiste zonsondergang ter wereld zie je volgens Alfred Hitchcock in Zadar. Dit visuele en kleurrijke schouwspel in combinatie met de geluiden van het zee-orgel geeft je gegarandeerd een warm gevoel.

Eiland in de vorm van een hart
Er bestaat geen bestemming meer romantisch dan de eiland van de liefde; Galesnjak. Het is gelegen in het zuidelijke deel van het Pašmanski kanaal en heeft de vorm van een hart. Dit eiland is zeer populair voor een huwelijksaanzoek. Het eiland viel al in 1806 op bij de cartograaf van Napoleon, maar werd pas beroemd bij de introductie van Google Earth. Het eiland is makkelijke toegnakelijk per boot en biedt prachtige ongerepte natuur, een heldere turquoise zee en 132 m² voor romantische wandelingen en picknick plaatsen.

Loop de Kiss Trail
De stad Dubrovnik heeft ook veel charmante plekken met een prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Geniet van lange wandelingen op de oude stadsmuren of pak de boot naar het eiland Lokrum. Bewonder de prachtige baaien en weelderige vegetatie van dit eiland en loop de recent aangelegde Kiss Trail: een wandelpad dat langs de mooiste plekken van het eiland loopt.

In de wolken
Motovun, een plaatsje in het hart van Istrië, biedt alles voor een romantisch verblijf. Een indrukwekkend uitzicht vanaf de bergen over wijnvelden, bossen en de rivier de Mirna. Een romantisch diner inclusief zwarte en witte truffels. En met slechts 500 inwoners biedt het rust en intimiteit.

En indien je alleen bent op Valentijnsdag…
…geef niet op! Het museum of broken relationships in de upper town van Zagreb heeft een tentoonstelling vol persoonlijke items uit relaties die slecht zijn afgelopen of gewoon niet meant-to-be waren. Je vind er een bijl waarmee al het meubilair vernietigd is na een affaire, foto’s en liefdesbrieven van mensen met gebroken harten en plukken haar die zijn afgeknipt na een turbulente relatie. Je kunt zelfs je eigen persoonlijke verhaal of item delen in het interactieve gedeelte van het museum, genaamd “Confessional”.

Over Kroatië
Kroatië heeft een uitgestrekte kustlijn langs de Adriatische Zee, op slechts een steenworp afstand van Centraal-Europa. Het land beschikt over een rijk cultureel erfgoed. De geschiedenis in combinatie met de jeugdige geest en de bruisende energie maken Kroatië tot een onweerstaanbare bestemming voor mensen die op zoek zijn naar diversiteit. Adembenemende natuur, talloze stranden, een rijk gastronomisch aanbod, avontuur, sport en wellness – Kroatië is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken. Ga voor meer informatie naar http://croatia.hr/nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.