Eerste wegennetwerk van oude Maya’s ontdekt

Eerste wegennetwerk van oude Maya's ontdekt 9

De ruïnes van Copán. Foto: CC0/Pixabay/Juan Cernas


Wegen van meer dan 240 kilometer lang, ontworpen en gebouwd door de oude Maya’s. Deze ontdekking werd onlangs bekendgemaakt. Het gaat vermoedelijk om het oudste wegennetwerk ter wereld. Het wegennetwerk is ontdekt in het hart van de Petén jungle, gelegen in Guatemala dicht bij de grens met Mexico. Volgens Richard Hansen, de directeur van het Mirador Basin archeologische project, bevestigt deze bevinding dat Guatemala de bakermat van de Maya’s cultuur zou kunnen zijn.

Het archeologische project is opgezet in El Mirador, gelegen in het noordelijke gedeelte van het Maya Biosfeer Reservaat. De ontdekte wegen zouden vroeger zijn gebruikt voor het vervoeren van goederen.

In het Copán Archaeological Park kun je de ruïnes van Copán bezichtigen. De oude hoofdstad van het Maya Koninkrijk staat al sinds 1980 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het Yellow River Archaeological Park doen verschillende Europese en Midden-Amerikaanse experts onderzoek naar het mysterie van de verdwijning van de Maya’s.
Meer informatie: www.visitcentroamerica.com.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.