‘Geheime’ Belgische wintertuin lokt steeds meer bezoek

Een deel van de wintertuin. Foto: Toerisme Mechelen/PR


De Wintertuin van de Ursulinen was lang een verborgen parel. Sinds de strategische samenwerking tussen Mechelen en Sint-Katelijne-Waver is het individuele bezoekersaantal verdrievoudigd.

Sinds de zomer van 2016 werkt Mechelen samen met buurgemeente Sint-Katelijne-Waver op het vlak van toerisme. Vanuit deze strategische samenwerking wordt ook het aanbod in de rand van Mechelen mee gepromoot. Hierdoor kwam De Wintertuin prominent in beeld. “In 2015 bezochten 740 individuele bezoekers dit indrukwekkende bouwwerk op zondagen. In 2016 vonden 2156 mensen hun weg naar deze voorheen verborgen parel. Een duidelijk bewijs dat onze samenwerking loont” zegt Mechels schepen van Toerisme Björn Siffer. “We zetten de Wintertuin, een meesterwerk in art nouveau, op de kaart. Alweer een reden om naar Mechelen en regio te komen.”

Sterkere promotie, meer aanbod
“Het merendeel van de bezoekers kwam uit België, Nederland en Frankrijk, maar ondertussen verkennen we ook de Britse en de Duitse markt” zegt Björn Siffer. “We drukten een folder in 5 talen die op 100 locaties werd verspreid. Ook de online kanalen van Toerisme Mechelen werden ingeschakeld.” De perswerking van Toerisme Mechelen werd ingezet om de locatie bij zowel nationale als internationale pers bekend te maken. Dat resulteerde bijvoorbeeld in een grote reportage op Vitaya, een bezoek door Britse pers en publicaties op referentieblogs zoals Vielweib.
“De Wintertuin is een waardevolle aanvulling op het cultuurhistorisch aanbod van onze kunststad Mechelen”, zegt Björn Siffer. “Zowel voor dagtoerisme, verblijfs- als MICE-toerisme. We verwachten vanaf 2018 15 % meer bezoeken door buitenlandse touroperators.”

Wanneer bezoeken?
De vzw Wintertuin verhoogde zijn geleide zondagsbezoeken van 12 zondagen in 2015 naar 37 in 2016. In 2017 komen daar nog eens extra dagen bij. Er wordt gestart met individuele bezoeken vanaf 5 maart 2017 (1 maand vroeger ten opzichte van 2016). Bezoekers kunnen tussen maart en oktober elke zondag om 14.30u aansluiten bij een geleide wandeling. In de winterperiode van november tot februari kan dit elke 3de zondag van de maand. Aanmelden voor een bezoek kan op [email protected]. De toegangsprijs bedraagt 10 euro per persoon. De Wintertuin is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets (via het fietsknooppuntennetwerk) of de auto.

vzw Wintertuin O.-L.-V-Waver – Bosstraat 9 – 2861 Onze-Lieve-Vrouw-Waver
+32 (0)15 75 77 28 – www.visitwintertuin.be

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.