Harry Potter in Utrecht


Fans kunnen bij Harry Potter The Exhibition allerlei voorwerpen die gebruikt zijn in de reeks films van dichtbij bekijken. Het is een reizende tentoonstelling die al verschillende wereldsteden heeft aangedaan. De tentoonstelling heeft meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs, Shanghai en Brussel. De expositie is tot 30 juni 2017 te zien in Utrecht. Meer informatie staat op http://harrypotterexpo.nl Een kaartje voor een volwassene kost rond de 20 euro.

Op de 1400 vierkante meter grote expositie wandelen de bezoekers door decors die zijn gemaakt op basis van de echte filmsets van Harry Potter, zoals de leerlingenkamer, de slaapzaal van de Griffoendor-toren en klaslokalen zoals Toverdranken, Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Het draait hier geheel om het herbeleven van de Potter-magie. Gewaden en casual spijkerbroeken die de acteurs in de films droegen, tellen hier als de authentieke kledingstukken van de personages. De rekwisieten, ogenschijnlijk met veel zorg gemaakt, zijn de ‘echte’, unieke exemplaren.

Lees ook de reportage die Elkedagavakantie eerder over Harry Potter maakte.

Hier onder kun je in video’s een beeld krijgen van de expositie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.