Noord-Hessen viert de verjaardag van de Hercules

Het beeld van Hercules. Foto: CC0/Pixabay/Bernd Hildebrandt


De Hercules is het herkenningspunt van de documenta-stad Kassel en een van de attracties in het Bergpark Wilhelmshöhe (cultureel werelderfgoed van de UNESCO). In 2017 wordt dit monumentale beeld, dat op een helling van het Habichtswald troont en al vanaf grote afstand zichtbaar is, 300 jaar oud. Ter gelegenheid van dit jubileum is er van 7 april tot 8 oktober een grote expositie in slot Wilhelmshöhe. Noord-Hessen, het land van Grimm, viert volgend jaar ook het jubileum ‘500 jaar Reformatie’ en stuurt bezoekers op een boeiende ontdekkingsreis langs minder bekende paden van de geschiedenis van de Reformatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.