Oranjewandeling door paleistuin in Apeldoorn

Het Loo Holland Royal Palace… ??????#holanda #holland #thentherlands #palace #snow #apeldoorn

Een bericht gedeeld door E D U A R D O M A T H E U S (@edumatheus) op


Vanaf 1 april kunnen bezoekers van museum Paleis Het Loo via de barokke tuinen een gratis wandelroute volgen door een deel van het paleispark. Via een tourniquet in de tuinen is een verbinding gemaakt met het achterliggende park. Deze ‘Oranje-wandeling’ brengt bezoekers langs de Veldvijvers met het Badpaviljoen, Theepaviljoen en de koninklijke Botenhuizen.

Paleis Het Loo, de barokke tuinen en het achterliggende paleispark horen bij elkaar. Het hofleven speelde zich behalve in het paleis ook af in de tuinen en het paleispark, waar de Oranjes wandelden, voeren en zwommen.

De Oranje-wandeling door het paleispark duurt een uur en is rolstoeltoegankelijk. Wandelaars met een geldig ticket voor het museum kunnen tot 15.30 uur gebruik maken van de doorgang aan het einde van de paleistuinen en dienen voor 16.30 uur terug te keren (i.v.m. de sluiting van het paleis om 17.00 uur). Om de wandeling uit te breiden naar de rest van het Kroondomein Het Loo is een geldige dagkaart voor het paleispark nodig; deze is verkrijgbaar bij de automaat voor de ingangen van het park (bezoekersparkeerplaats Paleis Het Loo en parkeerplaats Bosloo, een kleinere parkeerplaats tegenover de Pijnboomlaan. Navigatie: Boslooweg, Apeldoorn).

Informatie: paleishetloo.nl/de-oranje-wandeling

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.