Schiermonnikoog zes dagen broedplaats voor topmusici


Op Schiermonnikoog vindt van 11 t/m 16 maart 2017 het zesde Festival Jong Talent plaats. Met klassieke concerten van ruim zestig toptalenten uit de hele wereld, openbare masterclasses van Nobuko Imai, Jan Wijn, Philippe Graffin en Jeroen Reuling, documentaires, lezingen en excursies door de prachtige natuur. Tickets zijn te koop via www.schiermonnikoogfestival.nl.

Voor de zesde keer organiseert het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog het Festival Jong Talent op het Waddeneiland. Schiermonnikoog is voor een groot deel Nationaal Park en een van de mooiste plekken van Nederland. In deze schitterende omgeving geven ruim zestig internationale toptalenten van zaterdag 11 t/m donderdag 16 maart 2017 middag- en avondconcerten. De jonge musici komen onder meer van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Daarnaast treden finalisten en prijswinnaars op van de grote Nederlandse concoursen, zoals de Cello Biënnale, vioolconcours Oskar Back en Vocalisten Concours Den Bosch.

Organisator Georges Mutsaerts, ook initiatiefnemer van het festival Wonderfeel in ’s-Graveland: “De magie en schoonheid van Schiermonnikoog hebben bijgedragen aan het succes van het Festival Jong Talent. De natuur, de wind, de zee, de vogels en de stilte brengen de muziek dichter bij de festivalbezoeker. De oren worden ontstresst, waardoor je de concerten nog intenser beleeft. Het festival verbindt mensen; met elkaar, met de muziek en met het eiland. De meeste bezoekers blijven dan ook meerdere dagen en beleven het festival als een vakantie.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.