Spectaculair: Ice Castles in Canadese Edmonton


In het William Hawrelak Park in de Canadese stad Edmonton is het dringen geblazen voor een bezoek aan de Ice Castles. Dit gigantische ijspaleis bestaat voor 100% uit ijs en sneeuw.

Opgebouwd met ‘gekweekte’ ijspegels
De basis van de Ice Castles – dat overigens meer weg heeft van een gigantische druipsteengrot – wordt gevormd door meer dan 50.000 ijspegels – speciaal voor dit project ‘gekweekt’ op ijspegelrekken. Het geheel bevat 56 torens, diverse zalen, tunnels en glijbanen. Men kan er doorheen lopen en de vooraf ingebouwde LED-verlichting zorgt voor een magisch, surrealistische wereld. Diverse strategische ingebouwde waterslangen garanderen een constante aanwas van nieuwe ijsafzettingen en ijspegels. De bouw van dit Winter Castle heeft meer dan 6 weken in beslag genomen. Het is open voor bezoekers tot naar verwachting begin maart of later, afhankelijk van wanneer de dooi inzet. Tickets $ 12,95 volw, $ 9,95 kind 4-11 jr. Meer informatie op www.icecastles.com

Edmonton, toegangspoort voor wintersporters
Edmonton is dankzij de directe vliegverbinding met Amsterdam een belangrijke bestemming voor Nederlandse en Belgische wintersporters op weg naar hun skibestemming in de Canadese Rocky Mountains.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.