Start van de Contour Biënnale 8 in Mechelen

Start van de Contour Biënnale 8 in Mechelen 9

Mechelen, cultuur stad © Aikon Producties Visit Mechelen


De Contour Biënnale 8 gaat op 11 maart 2017 van start in het Belgische Mechelen. Tijdens dit tweejaarlijkse culturele evenement toont Contour 8, platform voor liefhebbers van beeld, hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad (het Gerechtshof). Culturele evenementen als deze, de authentieke stadskern, verschillende historische gebouwen zoals het Groot Begijnhof, diverse musea en interessante winkelgebieden maken van Mechelen ook in 2017 een bruisende culturele bestemming.

Filmkunst
Mechelen is een vibrerende cultuurstad. De biënnale Contour 8 is daar het bewijs van. Het wereldberoemde platform Contour 8 bestaat er voor iedereen met belangstelling voor bewegend beeld en toont tijdens het evenement hedendaagse kunst tegen de achtergrond van het 400 jaar oude verleden van de Grote Raad. Dit Mechelse gerechtshof was het juridische centrum van Europa. De kunstwerken belichten het thema rechtvaardigheid elk vanuit een eigen invalshoek. Tijdens de achtste editie van de Biënnale wordt onder de naam ‘Polyphonic Worlds: Justice as Medium’ nieuw filmisch werk van verschillende kunstenaars gepresenteerd. Dit gebeurt op verschillende historische locaties zoals het Schepenhuis en het Hof van Savoye.

Naast het Contour Biënnale 8 festival, heeft de stad Mechelen in 2017 nog meer te bieden als het gaat om een weekend weg of korte holiday break. Een bezoek aan de Belgische stad kan vele kanten uit, zowel op historisch, cultureel als gastronomisch vlak. De boetieks en designwinkels in de verkeersarme binnenstad, de sfeervolle cafés en restaurants en de musea en culturele evenementen maken van Mechelen een interessante stedentripbestemming.
Voor meer informatie over de stad Mechelen kijk op www.visitmechelen.be.

Contour Biënnale 8 is een unieke gelegenheid om kennis te maken met Mechelen en te genieten van een culturele short break. Zaterdag 11 maart t/m zondag 21 mei – doordeweeks van 9 tot 17 uur – in de weekenden van 10 tot 18 uur – , gesloten op woensdag. Meer informatie op www.contour8.be

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.