Sterrenfestival in Engeland

Sterrenfestival in Engeland 9

Sterrenhemel kijken. Foto: CC0/Unsplash


Groot-Brittannië telt vele plekken die perfect zijn om sterren te kijken, waaronder vier van ’s werelds International Dark Sky Reserves. Tijdens de heldere winternachten is er geen beter moment om je warm aan te kleden en te profiteren van de prachtige sterrenhemels. De nationale parken Yorkshire Dales en North York Moors in het noorden van Engeland maken van de gelegenheid gebruik door eind februari voor de tweede keer het Dark Skies Festival te organiseren. Tijdens het festival vinden 30 verschillende evenementen verspreid over 13 locaties plaats. Door de beperkte lichtvervuiling in de parken kan men hier met een beetje geluk de Melkweg met het blote oog waarnemen. www.darkskiesnationalparks.org.uk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.