Vakantie in Zeeland: 150 tips

Vlissingen. Foto: CC0/Pixabay/jeankaweyens


Met meer dan 100 km kust, niet alleen aan zee, ook aan binnenwateren als de Oosterschelde, is Zeeland een populaire vakantiebestemming. Voor Nederlanders en beslist ook voor Belgen en Duitsers. Met vele tientallen kilometers waar de blauwe vlag wappert heb je hier, ook in het hoogseizoen, aan de brede zandstranden de ruimte. De sfeer en het achterland in de deltaregio gevormd door De Schelde en een uitloper van de Rijn verschilt nogal van eiland tot (schier)eiland. Op Schouwen Duiveland is het kleine Zierikzee desalniettemin de grootste stad. Kies je voor het zuidelijkste Zeeuws-Vlaanderen dan ga je vast een dagje over de grens naar Brugge of Gent. Historie, dat ademt ook Veere op het voormalig eiland Walcheren.

Camping, bungalow of hotel?
Kom je met de tent of caravan, dan kun je je oriënteren op www.campingszeeland.nl. Voorkeur voor een huisje, ga dan naar www.bungalowszeeland.nl. Op hotelszeeland.nl vind je naast hotels ook een aantal bed & breakfasts. Voor alle accommodaties geldt dat je het beste tijdig kunt reserveren. In de zomermaanden is de bezettingsgraad tegen de 100%. Verbazingwekkend genoeg is er altijd nog wel een plekje te vinden, misschien wat verder van zee, maar volop keuze is er niet meer als 98% jou is voor geweest. De sites hierboven bundelen zo’n 150 bestemmingen. Zonder beschrijving maar met een directe link naar de accommodaties staan ze ook op: www.vakantiezeeland.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.