Dit betalen passagiers voor wifi in de lucht

Dit betalen passagiers voor wifi in de lucht 9

Passagiers die vliegen met KLM kunnen ook genieten van wifi aan boord. Een uur in de lucht surfen op het internet kost € 10,95, voor 24 uur wifi aan boord wordt € 19,95 gevraagd. Foto: Elkedagvakantie


Reiszoekmachine KAYAK.nl analyseerde wifi-prijzen in de lucht bij verschillende luchtvaartmaatschappijen en zette de goedkoopste opties op een rij

Norwegian Air is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die op alle vluchten gratis wifi aanbiedt
Aer Lingus en Turkish Airlines bieden alle passagiers in de Business Class gratis wifi aan
TAP Portugal vraagt hoogste bedrag voor wifi aan boord: € 42,60 voor 40 MB

Een foto van het wolkendek en een vliegtuigvleugel of een bericht aan familie en vrienden bij aankomst op de bestemming; internet maakt het makkelijker om dergelijke reismomenten te delen met anderen. Voor passagiers die ook tijdens de vliegreis graag in contact blijven met de buitenwereld, biedt wifi aan boord een perfecte uitkomst.

Hoewel de meerderheid van de luchtvaartmaatschappijen kosten in rekening brengt voor het gebruik van wifi tijdens de vlucht, biedt een aantal partijen gratis wifi aan onder bepaalde voorwaarden. Norwegian Air is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die alle reizigers gratis gebruik laat maken van wifi aan boord. Dit in tegenstelling tot Aer Lingus en Turkish Airlines, die alleen gratis internet verstrekken aan passagiers in de Business Class. Voor reizigers die een EuroBonus Gold of Diamond-lidmaatschap hebben of vliegen met SAS Plus en SAS Business, heeft SAS Scandinavian Airlines gratis wifi als extra. Bij Emirates betalen passagiers niet voor de eerste 10 MB data in de lucht, daarna wordt ervoor 500 MB € 0,94 in rekening gebracht. Qatar Airways biedt passagiers het eerste kwartier gratis wifi aan.

Nederlandse luchtvaartmaatschappij met wifi
Passagiers die vliegen met KLM kunnen ook genieten van wifi aan boord. Een uur in de lucht surfen op het internet kost € 10,95, voor 24 uur wifi aan boord wordt € 19,95 gevraagd. In 2016 sprak KLM de wens uit alle vliegtuigen die lange afstanden vliegen in 2017 met wifi te willen uitrusten.

Databundel in de lucht
Reizigers die liever flexibel internet gebruiken, kunnen zogenoemde databundels in de lucht aanschaffen. De meest betaalbare bundel wordt aangeboden door Air Berlin, namelijk 20 Mb voor € 4,90. Thai Airways en Aeroflot rekenen beide € 4,70 voor 10 MB. De kosten van 10 MB bij SriLankan Airlines zijn aanzienlijk hoger, namelijk € 14,73. Passagiers die een grotere databundel in de lucht willen, dienen dit aan te geven en betalen de overeenkomstige prijs. Zo betalen reizigers bij Aeroflot € 37,87 voor 100 MB en bij THAI Airways € 33,17.

Onbeperkt surfen per uur
Reizigers die tijdens de vlucht langer dan een uur willen internetten, krijgen zeker waar voor hun geld wanneer zij vliegen met SAS Scandinavian Airlines. Bij deze luchtvaartmaatschappij betalen passagiers maar € 6,00 voor wifi aan boord, wanneer ze binnen Europa vliegen. Aer Lingus biedt ook een aantrekkelijk uurtarief voor wifi aan boord, namelijk € 7,95. En ook American Airlines en Iberia bieden voordelige opties; voor een uur wifi in de lucht betalen passagiers € 8,99 bij beide luchtvaartmaatschappijen. Voor passagiers die het liefst 24 uur per dag online zijn, wordt een tarief van € 29,99 gerekend door beide partijen. Bij Lufthansa wordt een tarief van € 17,00 gehanteerd voor passagiers die de hele vlucht wifi willen hebben. Dit is bijna de helft goedkoper dan bij eerder genoemde maatschappijen. Voor een uur wifi aan boord betalen passagiers bij Lufthansa € 9,00.

Julia Stadler-Damisch, KAYAK Regional Director van Nederland, Zwitserland en Duitsland, over het onderzoek: “Wifi in de lucht is inmiddels een realiteit en het aantal vliegmaatschappijen die dit aanbieden groeit. Bij KAYAK.nl weten wij hoe belangrijk het is voor de reiziger om verbonden te zijn met het internet, ook in de lucht.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.