Derde editie Wonderfeel met honderd concerten midden in de natuur


In natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland vindt van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli de derde editie plaats van Wonderfeel. Op dit grootste buitenfestival voor klassieke muziek kan jong en oud genieten van zo’n honderd concerten, uitgevoerd door ruim driehonderd musici. Op het programma staan verder muziekdocumentaires, poëzie, natuurexcursies en kinderactiviteiten. Bovendien is er heerlijk eten en drinken op het terrein. Dagkaarten en driedagenkaarten zijn vanaf 4 maart te koop via www.wonderfeel.nl.

Op de derde editie van Wonderfeel zijn er optredens van nationale en internationale toppers zoals BartolomeyBittmann, DAAU, Joep Beving, Gabriel Prokofiev, Tomoko Mukaiyama, Cello8ctet Amsterdam, Christianne Stotijn, Hannes Minnaar, Jörgen van Rijen, Raphael Vanoli, ASKO|Schönberg, Busch Trio, Kinan Azmeh, The Windsor Consort en de Nederlandse Bachvereniging. Het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer speelt werken van Beethoven, onder meer het Triple Concerto met het Van Baerle Trio en het Vioolconcert met soliste Simone Lamsma.

Vertrouwd en grensverleggend
De programmeurs van Wonderfeel zijn muziekverkenners zoals Floris Kortie (Podium Witteman), Shane Burmania (Muziekgebouw aan ’t IJ en Korzo) en Masa Spaan (De Vereeniging). Zij hebben allen een eigen podium en presenteren met thema’s zoals Weeshuis van de Hits, Ongehoord, White Label en SOLO authentieke genres en kruisbestuivingen. Het resultaat is een vertrouwd, hip en grensverleggend programma.

Totaalbeleving
Wonderfeel biedt veel meer dan klassieke muziek. Op het 25 hectare grote natuurgebied Schaep en Burgh kun je drie dagen lang van 12.00 uur tot middernacht uur ook genieten van muziekdocumentaires, verhalen, natuurexcursies en poëzie, terwijl de Rollende Keukens zorgen voor een divers aanbod aan eten en drinken. Wonderfeel is hartje zomer in het hart van het land een totaalbeleving voor culturele alleseters en liefhebbers van klassieke muziek.

Tickets en overnachten
Op Wonderfeel betaal je niet per voorstelling, maar koop je een dagkaart of driedagenkaart. Overnachten kan op tien minuten fietsen op de camping of bij hotels en B&B’s in de buurt. De popfestivalformule blijkt uitstekend te werken voor klassieke muziek en trekt dan ook steeds meer bezoekers. De afgelopen editie werd een groei van 64 procent gerealiseerd.

Kinderen en jongeren gratis
Voor kinderen en jongeren t/m achttien jaar is het festival gratis toegankelijk. Er is een doorlopend kinderprogramma met onder meer muziekinstrumenten maken, waterbeestjes zoeken, poppenkast en diverse muziekvoorstellingen.

Natuurmonumenten
Wonderfeel wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten. De natuur is een vanzelfsprekend thema op het buitenfestival. Begrippen zoals biologisch afbreekbaar, hergebruikt, led en hybride passen goed bij Wonderfeel. Van elk verkocht kaartje gaat 2,50 euro naar Natuurmonumenten.

Festivallocatie: Schaep en Burgh, Noordereinde 60, ’s-Graveland (ingang: Franse Kampweg 2)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.