Huttopia: een andere blik op kamperen in de natuur

Huttopia: een andere blik op kamperen in de natuur 9

Camping Indigo De Noirmoutier. Foto: R.Etienne / PR


Sinds zijn oprichting in 1999 maakt het Franse campingmerk Huttopia een gestage groei door. Voor het kampeerseizoen 2017 zijn zes nieuw campings aan de portefeuille toegevoegd, waardoor het totaal aantal in Frankrijk op 29 staat. ‘Aan de keuze van de locaties staat de filosofie van de oprichters Philippe en Céline Bossanne resoluut ten grondslag,’ aldus Huttopia sales manager Samuel Lafforest. Geen ‘hutje mutje’ praktijken maar kleinschaligheid, veel ruimte tussen de accommodaties, ligging in een bosrijke of waterrijke omgeving en volledige integratie van de canvas tenten en houten accommodaties in de natuur. Behalve kampeerplekken voor eigen tent, caravan of camper kan men ook volledig ingerichte Toile & Bois tenten huren of Pierre & Bois houten stacaravans, chalets en mobilehomes. Informatie vind je in het Nederlands op www.huttopia.com. Huttopia heeft ook een eigen winkel aan de Choorstraat 8 in Utrecht.

Kamperen in de natuur
Je kunt je eigen tent, caravan of camper meenemen, maar je kunt ook verschillende deels of volledig ingerichte tenten, houten stacaravans, chalets en zelfs Pipowagens huren. Huttopia biedt negen verschillende types tenten, waaronder de 11m² Bonaventura, de Sweet tent van 25m² met onder meer houten vlonder, 5 slaapplaatsen, keuken, douche, toilet en eigen terras. De houtkachel in de Trappeur tent – eveneens geschikt voor twee volwassen en 3 kinderen – maakt ook een verblijf op frissere dagen comfortabel.

De mobilehomes en stacaravans van Huttopia zijn volledig van hout opgebouwd en komen in zes varianten: Chalet Indigo en Evasion, de Cabane, Cottage, stacaravan Indigo en mobilehome Lodge. Kinderen zullen in hun nopjes zijn met de Roulotte, de Pipowagens, die op vijftien campings geboekt kan worden.

Aan zee of tussen lavendel
Gaat de voorkeur uit naar kamperen aan zee, dan kan men kiezen uit acht locaties langs de westkust, waaronder camping Noirmoutier in de Vendée, dat direct aan het strand van Les Sableaux ligt. Ook camping Lac de Carcans in Gironde is met zijn ligging aan het strand en het meer van Carcans een paradijs voor strand- en watersportliefhebbers.

Rustzoekers hebben keuze uit zes kampeerplekken op het Franse platteland in de Provence, Drôme, Périgord, Auvergne en Rhône-Alpes. Het weg-van-alles-gevoel ervaren gasten dubbel en dwars op camping Dieulefit in Drôme: in het hart van deze lavendelstreek is het ontspannen tussen truffeleiken met uitzicht op een meertje en de mooie vallei.

Kamperen onder een dak van boomtoppen in de Dordogne kan op de 20 hectare grote camping Lanmary in Périgord: het ligt midden in een bos van het Franse Staatsbosbeheer.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.