Neem eens een bomenbad in Japan


Shinrin-yoku, oftewel “forest bathing”, is in Japan al populair sinds 1982, toen het onderdeel van een nationaal programma voor de volksgezondheid werd. Het idee van “forest bathing” is simpelweg tussen de bomen zijn. Niet wandelen of fanatiek stappen tellen, maar relaxen en niets willen bereiken. En nu is het wetenschappelijk bewezen dat het echt goed is voor je gezondheid: het verlaagt je bloeddruk, vermindert de productie van stress hormonen, versterkt je immuunsysteem en verhoogt je algemene gevoel van welzijn. En Japan bestaat voor 64% uit bos, dus een bomenbad is gemakkelijk genomen.

Andere tips voor Japan:

Katteneiland
Het eiland Aoshima in het zuiden van Japan staat beter bekend als Katteneiland. En dat is ook niet zo gek: er wonen zes keer zoveel katten als mensen. Bijna 400 jaar geleden richtten de eerste bewoners van het eiland een vissersdorp op en waren katten handige hulpjes tegen de muizenplaag. Het aantal bewoners is de afgelopen eeuwen sterk afgenomen, het aantal katten het tegenovergestelde: er wonen nog maar 20 mensen, omringd door 120 katten. Meer en meer toeristen weten het eiland te vinden, die er lustig op los knuffelen.

Museum van Stenen met Gezichten
Er bestaan al heel wat niet alledaagse musea in de wereld, zoals het Fallusmuseum in IJsland, het Internationale Toiletten Museum in India en het Museum van Verbroken Relaties in Kroatië. Uiteraard kan Japan in dit rijtje niet ontbreken. Vlak buiten Tokyo vind je het Chinsekikan Museum: een museum vol stenen die eruit zien als gezichten. Bewonder ruim 1.700 stenen met allerlei gezichtsuitdrukkingen, maar ook Elvis, Donkey Kong en zelfs Jezus.

Nationale parken
Japan heeft 33 prachtige nationale parken die verspreid over het hele land liggen. Elk park heeft unieke landschappen met vulkanen, meren, bossen, moerassen, bergen, stranden, kustlijnen en spectaculaire onderwaterwerelden. Trek eropuit en ga skiën, wandelen, varen, vissen, snorkelen, duiken of relaxen in de warmwaterbronnen. In enkele parken kun je zelfs dolfijnen en walvissen spotten.

Dierenparken
Naast nationale parken vind je in Japan ook vele bijzondere dierenparken. Zo bewonder je in het Nagasaki Peguin Aquarium acht verschillende soorten schattige pinguïns en allerlei andere vissoorten. Wakayama Adventure World is een aquarium, safari- en pretpark in één. Eén van de hoogtepunten van het megapark is Panda Land, waar reuzenpanda’s te bezichtigen zijn. Ga op safari en blijf vooral tot het donker wordt: de nachtdieren worden actief en er worden allerlei avondshows opgevoerd.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.