Shoppen vanuit je hotel in Antwerpen

Een bericht gedeeld door pia_dean (@d3an14) op


Of je nu met vriendinnen gaat shoppen in Antwerpen, met je lief een romantisch weekend weg wilt of als zakenman in Antwerpen moet verblijven: Aplace/Antwerp is dan een mooie plek om te overnachten. Je kunt kiezen voor een suite of één van de volledig ingerichte city flats. Zowel de suites als de appartementen zijn door eigenaresse Karin Nassen met veel liefde en passie ingericht. Van de met zorg verzamelde meubels en accessoires die Karin op rommelmarkten vindt, tot het artwork aan de wanden en van de luxe badkamer tot de platenspeler (mét een stapel vinyl platen).

Je vindt Aplace/Antwerp op de Vrijdagmarkt, midden in het fashion district. Dat maakt het een goede uitvalsbasis voor een shopping trip naar de modehoofdstad van België. Het bekende ModeMuseum zit er om de hoek en na twee minuten lopen, sta je in de Nationale straat. Daar vind je de stores van beroemde internationale designers: van de ‘Antwerp Six’ tot Filippa K, Diane von Furstenberg, Paul Smith, Acne en vele anderen.

Geen ontbijt
Aplace/Antwerp doet een beetje aan als een boetiekhotel; met dat verschil dat er geen ontbijt wordt geserveerd. Niet dat dat nodig is, want in de buurt zitten verschillende leuke tentjes waar je terecht kunt. En verblijf je in een appartement? Dan kun je je eitje zelf koken. De volledige ingerichte keuken is van alle gemakken voorzien.

Over de Vrijdagmarkt
Al sinds 1549 wordt er elke vrijdagochtend een inboedelverkoop gehouden op de Vrijdagmarkt, voor de deur van Aplace/Antwerp. Je kunt deze traditie vanuit je suite of flat gadeslaan, of actief meebieden op het plein. Vaak vind je er iets moois of waardevols tussen de rommel. Ook het wereldberoemde Museum Plantin-Moretus, dat tegenover Aplace/Antwerp zit, is echt een bezoek waard. Deze historische drukkerij uit de zestiende eeuw is uitzonderlijk goed bewaard gebleven en staat sinds 2005 op de UNESCO lijst van werelderfgoed, als eerste museum ooit.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.