Vakantie vieren tussen de lavendel of zonnebloemen

Vakantie vieren tussen de lavendel of zonnebloemen 9

In deze hoek zijn de zonnebloemen te vinden in Frankrijk en een paar campings waar je er van kunt genieten.


Van rode rozen en gele mimosa tot paarse lavendel: in Frankrijk bloeit ieder jaar weer een regenboog aan bloemen. Speciaal voor wie in geuren en kleuren van zijn vakantie wil genieten heeft Flower Campings prachtige bloemenroutes samengesteld. Voor mimosa-liefhebbers is de Côte d’Azur de ideale vakantiestek, de Loire is voor romantici en staat vol rozen. Die heerlijk geurende lavendel vind je in de Provence en hortensia’s bloeien wit, roze en blauw in Bretagne. Altijd al gedroomd van een roadtrip omringd door zonnebloemen? Reis dan af naar het zuidwesten van Frankrijk voor velden vol Vincent van Gogh-inspiratie. Na zo’n mooie dag en route relax je uiteraard op een van de Flower Campings die op de mooiste plekken door heel het land te vinden zijn.

13.000 rozen, 5.500 hortensia’s
13.000 rozen op de route – veel romantischer kan het haast niet worden. Laat je dit voorjaar verleiden door de heerlijke geuren, prachtige kleuren en idyllische omgeving van de Loire. Al toerend beleef je hier een prachtreis met je lief, een gezellige trip met je vriendinnen of de ontspannen familievakantie waar je zo aan toe was. Slapen kan op Camping Les Nobis d’Anjou, waar je ook de fiets kunt pakken om langs al die bloemen te sjezen. Camping du Port Caroline is een andere aanrader: midden in een natuurpark en aan een wijnroute. Santé! Is de hortensia meer jouw bloem? Het is het symbool van Bretagne, waar 5.500 stuks tussen juni en september in volle bloei op je staan te wachten. Camping Le Fort Espagnol is een bosrijke uitvalsbasis voor deze bloemenroute of geniet van het leven aan zee op Camping le Conleau.

Viva la France, vive la fleur
Er is maar weinig dat zo aan Frankrijk doen denken als geur van de lavendel. Deze rustieke route door de Provence zorgt dan ook voor het ultieme Vive la France gevoel. Alpinopet op en klaar. De zonnebloem staat ook garant voor een flinke dosis vakantie-in-Frankrijk. In het zuidwesten vind je van juni tot eind augustus velden vol van deze zonaanbidders. Slaap aan het kabbelende meer op Camping le Lac de Bonnefon of bij de ruisende rivier op Camping l’Arize. Ook de Côte d’Azur is aantrekkelijk voor bloemenliefhebber, met naast zon, zee en strand, de mooie mimosa-route. Een trip van 130 kilometer langs velden vol prachtig geel, met uitzicht op de Middellandse zee. Overnacht midden in de natuur op Camping Le Relais de la Bresque of meer mondain op Camping La Rouillère vlakbij Saint-Tropez.

Over Flower Campings
Flower Campings is een netwerk van kleinschalige, groene familiecampings in de mooiste regio’s van Frankrijk. Het bedrijf bestaat dit jaar tien jaar en wat ooit begon met een paar kleine campings is inmiddels uitgegroeid tot een selectie van 145 locaties door heel Frankrijk. Voor elke plek geldt een prachtige ligging aan zee, in het binnenland of in de bergen. Door het brede accommodatie-aanbod – van de standaard staanplaats tot boomhutten, yurts, tipi’s en zelfs luxueuze lodges – heeft Flower Campings voor elk wat wils. Zie voor meer informatie: nl.flowercampings.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.