Dit doet AccorHotels voor het milieu


Om bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling zet AccorHotels zich nu in voor de ontwikkeling van stadslandbouw en wil het bedrijf 1.000 moestuinen aanleggen tegen 2020. Op dit moment zijn er wereldwijd al 500 stadstuinen aangelegd. 38 hotels in 13 landen implementeerden al technologische oplossingen om de voedselverspilling in keukens en restaurants tegen te gaan. De pilothotels van AccorHotels verminderden hun voedselafval met bijna 60 procent.

Overgebleven ontbijt

In Amsterdam is Mercure Amsterdam Centre Canal District op 21 april 2017 gestart met de verkoop van het overgebleven ontbijt tegen een zwaar gereduceerd tarief om voedselverspilling tegen te gaan. Vervolgens zal dit iedere 21e van de maand gedaan worden. 75% van de opbrengst hiervan wordt aan het einde van het jaar aan het lokale goede doel het Vergeten Kind geschonken. Novotel Den Haag City Centre, Novotel Suites Den Haag City Centre, Mercure hotel Den Haag Central, ibis Den Haag City Centre en ibis Den Haag Scheveningen gaan plastic uit de Haagse grachten vissen in samenwerking met Plastic Whale en de Ooievaart.

Kruidentuin

Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een kruidentuin toegevoegd op zijn binnenplaats, waarbij de keuken gebruik kan maken van verse kruiden. Ibis Amsterdam Airport, Mercure Amsterdam Centre Canal District en ibis Amsterdam Centre Stopera hebben een bijenkorf bij het hotel geïnstalleerd, hiermee kunnen de hotels de huisgemaakte honing aanbieden aan hun gasten bij het ontbijt. Bovendien videostreamen ze de bijen ook live, wat erg vermakelijk is om te zien.

Minder afval

In samenwerking met Winnow, koploper in de strijd tegen voedselverspilling, installeerde Pullman Dubai Creek City Center een innovatieve oplossing in zijn keuken om het afval te kunnen wegen alvorens het weg te gooien. Na één maand verminderde dit het voedselafval al met 80%. Voor dit hotel met 317 kamers kwam dit neer op een wekelijkse besparing van 400 dollar. Sommige hotels gebruiken nog andere tools om verspilling tegen te gaan. Zo gebruiken 20 hotels van Novotel, ibis, ibis Styles en Mercure in Frankrijk de app Too Good To Go: omwonenden en toeristen kunnen voor een prikje maaltijden kopen die anders zouden worden gedumpt. In enkele maanden tijd redde dit concept al meer dan 1.000 restmaaltijden. AccorHotels gaat de maatregelen nog dit jaar op grote schaal uitrollen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.