Efeling wint Diamond ThemePark Award


Met zeven Awards is de Efteling de grote winnaar van de jaarlijkse Diamond ThemePark Awards. Het park werd onder meer bekroond als Beste Pretpark uit de Benelux en eindigde in de gelijknamige Europese categorie op de tweede plaats, net na Europa-Park. Aqualibi won de prijs voor beste waterpark van België met PULSAR, hun splash coaster. (zie video hierboven)

Bij het begin van elk nieuw parkseizoen, worden de Diamond ThemePark Awards bekend gemaakt die verdiend werden in de afgelopen jaargang. Meer dan 47.000 stemmers brachten hun stem uit op hun favoriete park. Deze ranking telde voor 50% mee voor de totaalscore. De andere helft wordt bepaald door de ranking van de Vakjury, die bestaat uit fervente fans uit binnen-en buitenland, die bijna haast wekelijks vanuit hun passie de parken bezoeken en aandacht hebben voor allerlei aspecten die aan bod komen bij de Diamond ThemePark Awards.

Waterattractie
Het Beste Dierenpark van de Benelux is opnieuw Pairi Daiza. Safaripark Beekse Bergen eindigde na Pairi Daiza als Beste Nederlandse Dierenpark. Beekse Bergen behaalde na Efteling de meeste prijzen, met 4 awards.
Gastpark Walibi Belgium won 3 awards en mag zich een jaar lang weer beste Pretpark van België noemen. Aqualibi won de prijs voor beste waterpark van België. Met PULSAR, hun splash coaster, won het park reeds meerdere prijzen (waaronder die van Beste Nieuwe Attractie ter wereld, uitgereikt tijdens de grootste pretparkenbeurs ter wereld). Deze wereldpremière viel ook duidelijk in de smaak bij publiek en jury, want het kreeg de Diamond ThemePark Award voor Beste Waterattractie van België.

De complete uitslag is te vinden op: www.diamondthemeparkawards.com. Diamond ThemePark Awards is een initiatief van Vincent De Vriendt en Patrick Joossens.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.