Geniet van landleven in Duitsland met nieuwe kampeergids

Geniet van landleven in Duitsland met nieuwe kampeergids 9

Ganzen rond een camper bij een boerenbedrijf. Foto: Landvergnügen


Voor lekkerbekken, gezinnen, natuurliefhebbers op doorreis of liefhebbers van onthaasten is een bezoek aan het platteland van Duitsland niet alleen inspirerend en ontspannend maar ook leerrijk. Landvergnügen biedt een kampeergids aan met actieve boerenbedrijven in heel Duitsland waar gasten welkom zijn en zij bij de boeren, wijnboeren of brouwers over de schouder mogen meekijken. Met deze belofte en ongeveer 230 bedrijven in portefeuille is Landvergnügen in 2014 aan zijn eerste seizoen begonnen.

Enthousiaste camperaars bevestigen dat het concept bijzonder is. In 2016 zijn er zo´n 30.000 bezoekers op de deelnemende boerenbedrijven geteld. Voor de vierde editie van de kampeergids is het netwerk van bedrijven in heel Duitsland uitgebreid tot 543. Vanaf 31 maart 2017 kunnen gasten die in het bezit zijn van het nieuwe boek weer 24 uur lang gratis verblijven bij kaasmakerijen, kunstnijverheidsbedrijven, schapenboerderijen, brouwerijen, wijngoederen, viskwekerijen, stokerijen, oliemolens en nog veel meer bedrijven.

Iets nieuws is dit jaar dat bij elk bedrijf in de gids het jaar van inschrijving wordt genoemd. Zo kunnen de reizigers die gebruik maken van Landvergnügen sneller zien welke boerenbedrijven erbij zijn gekomen en dat zijn er nogal wat. Om precies te zijn, zijn het er 117. Bovendien wordt later dit jaar een Landvergnügen-app uitgebracht.

In de Landvergnügen kampeergids zit een vignet waarmee de reiziger met een camper, busje of caravan 24 uur gratis op de boerenbedrijven mag verblijven. Zodra het boek in de boekhandel of de online-shop is gekocht, kunt de reiziger starten. Een telefoontje naar het ontvangende bedrijf is voldoende om de gast uit te nodigen deel te nemen aan het dagelijks leven van mensen die dicht bij de natuur staan en die hun gasten graag huisgemaakte producten presenteren. En wel heel kleinschalig, want vele boerenbedrijven laten niet meer dan drie gasten tegelijkertijd toe.

Achter Landvergnügen zit de ondernemende Ole Schnack. Toen hij in 2012 met zijn gezin in een VW LT 28 Karmann uit 1986 in Frankrijk op pad was en daar aan de hand van de alom bekend kampeergids ‘France Passion’ als gast bij uitgezochte boerenbedrijven de allermooiste plekjes van het land ontdekte, was hem onmiddellijk duidelijk dat hij dit concept in Duitsland moest introduceren. Ook omdat het aantal mensen dat met een camper reist toeneemt.
Informatie en bestellingen: www.landvergnuegen.nl

Facts & figures en aanvullende informatie
Geldigheid: 31 maart 2017 t/m 31 maart 2018
Formaat: 170 x 230 mm
Aantal pagina´s: 386
Aantal deelnemende boerenbedrijven: 543
Prijs: € 29,90
Online bestellen: www.landvernuegen.nl
Boekhandel: ISBN 978-3-9816340-7-5

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.