Ken je deze eilanden en kusten?

De Italiaanse Amalfi-kust. Foto: CC0/Pixabay/Kirk Fisher


De ultieme ingrediënten voor een island getaway? Vind je eigen privéstrand op Mallorca, waan je op een onbewoond eiland voor de kust van Frankrijk of laat je betoveren door de zonsondergang langs de Italiaanse Amalfikust. Logis Hotels selecteerde voor Elkedagvakantie de mooiste eilanden en kustgebieden binnen Europa.

Laisez-faire op Corsica
Corsica wordt ook wel het best bewaarde geheim van Frankrijk genoemd. Naast prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en charmante stadjes draait het leven op Corsica om twee belangrijke zaken: laisez-faire en genieten van de waanzinnige lokale keuken. Huur een auto en verken het bruisende zuiden en ruige noorden van het eiland. En vergeet vooral niet om dé lokale delicatesse te proeven: Brocciu. Deze ricotta-achtige kaas wordt gemaakt van schapenkaas en is op zichzelf al reden voldoende voor een eilandbezoekje.

Strandliefhebbers gezocht: Mallorca
Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, is al jarenlang favoriet onder strandliefhebbers. Ben je op zoek naar wat me-time? Laat dan de bekende hotspots links liggen, huur een auto en ontdek de mooiste verlaten stranden en baaitjes van het eiland. Zoals Calo des Moro, een klein, verborgen strandje met blauwer dan blauw water waar je eindeloos kunt snorkelen.

Op een onbewoond eiland: Ile de Re
Wil jij een ‘onbewoond eiland’ gevoel ervaren? Bezoek dan het Franse eiland Ile de Re voor de Atlantische kust in zonnig Zuid-Frankrijk. Ga voor doucement, vergeet je Nederlandse planning en geef je over aan de rust en de ruimte van het eilandleven. Het is een prachtig eiland om met de fiets te ontdekken; met het idyllische havenstadje St Martin als hoogtepunt.

De mooiste zonsondergang: Amalfikust
De spectaculaire Italiaanse Amalfikust heeft één van de mooiste kustlijnen van Europa met haar steile kliffen, heldere zeewater en mooie gekleurde rotsdorpen. Logis Hotels tipt een bezoekje aan Praiano, het dorpje waar pastelkleuren lijken te zijn uitgevonden. Liever de voeten in het zand? Op het kleine strandje van La Cala Gavitella kun je volgens de locals het mooist de zon in de zee zien zakken.

Oost west thuis best: Harlingen
Voor een schitterende zonsondergang hoef je niet ver te reizen bewijst onze eigen, Nederlandse havenstad Harlingen. Hier moet je zijn voor het mooiste uitzicht over de Waddenzee. Voor een 360 graden view van het wad boek je hier een wadlooptocht: een van de mooiste natuurervaringen in eigen land.

Over Logis Hotels
Logis Hotels is de eerste keten van onafhankelijke hotel-restaurants in Europa met 2.300 vestigingen in acht landen; Frankrijk, Duitsland, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Andorra en Nederland).  De Logis-restaurants zijn altijd geïnspireerd op de regionale keuken en serveren traditionele of juist moderne streekgerechten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.