Ski eens in je lederhosen het seizoen uit


Het wintersportseizoen goed afsluiten is simpel: ga gewoon nóg een paar dagen de piste op. Een klein nadeel daarvan is dat een paar dagen wintersporten een dure bezigheid is. Daarom helpt het skigebied Zillertal Arena je kosten besparen om er een knallend seizoenseinde van te maken. Iedereen die daar in het weekend van 22 en 23 april 2017 in Lederhosen of Dirndl aan de kassa verschijnt, ontvangt namelijk een gratis skipas.

Al voor het vierde jaar op rij organiseert de Zillertal Arena de Lederhosen Wedel Finale. Tijdens het laatste weekend van het wintersportseizoen staat het grootste skigebied van het Zillertal in het teken van de Lederhosen en Dirndl.

Skiën in traditionele klederdracht

Voor ons Nederlanders zijn de Lederhosen en Dirndl de bekendste uitingen van de Oostenrijkse cultuur. Voor Oostenrijkers hoort de traditionele kleding bij hun leven. Waar je de kleding echter niet vaak tegen komt is op de piste. Daar brengt de Zillertal Arena nu al enkele jaren verandering in. Om het seizoen feestelijk af te sluiten worden wintersporters tijdens het laatste weekend van het seizoen uitgedaagd om zich in de Lederhosen en Dirndl te hijsen en daarmee op de ski’s of snowboard te stappen.

Lederhosen Wedel Finale samengevat:
Wanneer: 22 en 23 april 2017
Wat: skiën en snowboarden in Lederhosen en Dirndl
Waarom: feestelijke seizoensafsluiting
Waar: Zillertal Arena
Kosten: iedereen in Lederhosen of Dirndl ontvangt bij de kassa gratis skipas

Zillertal Arena facts:
De Zillertal Arena is het skigebied dat de dorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml/Hochkrimml met elkaar verbindt. Het is met 143 km piste en 52 liften het grootste skigebied van het Zillertal. Het maakt niet uit of je een complete beginner of vergevorderde wintersporter bent, het skigebied heeft voor iedereen wat in petto. Het familieskigebied heeft bijna 100% sneeuwzekerheid en laat je skiën en snowboarden tussen 580 en 2.500 meter boven zeeniveau. Een leuk weetje: het skigebied heeft de langste dalafdaling in hoogtemeters van heel Oostenrijk.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.