Villa Mondriaan eerste museum in Nederland met permanente escape room

Villa Mondriaan eerste museum in Nederland met permanente escape room 8

Lisanne Halleriet van Escape Room Winterswijk in Villa Mondriaan. Foto: PR/ Luuk Kramer


In Winterswijk is ‘s werelds eerste Mondriaan-escape room geopend. Deze escape room komt voort uit een uniek samenwerkingsverband tussen de twee jonge ondernemers Lisanne Halleriet (22) van Escape Room Winterswijk en Judith Kadee (24), directeur van het Winterswijkse museum Villa Mondriaan. Daarmee is museum Villa Mondriaan het eerste museum in Nederland met een permanente escape room.

In de escape room, genaamd ‘Het Mysterie van Mondriaan’, worden bezoekers uitgedaagd om het grote mysterie rondom Mondriaan te ontrafelen. Dit gebeurt door middel van het voltooien van spannende opdrachten en puzzels, waarbij spelers binnen een uur uit de escape room moeten ontsnappen.

Een leuk detail is dat de Mondriaan-escape room perfect past binnen het internationale themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design: 100 jaar De Stijl’. Lisanne Halleriet: “Toen ik vorig jaar hoorde dat 2017 in het teken zou staan van De Stijl – en dus van Piet Mondriaan – wist ik direct: hier moet ik iets mee doen. Dat Piet Mondriaan vroeger in Winterswijk gewoond heeft en dat we hier museum Villa Mondriaan hebben, dat maakt het plaatje natuurlijk wel compleet. Een mooie samenwerking was dus direct geboren!”

Meer informatie: www.escaperoomwinterswijk.nl en www.villamondriaan.nl
Adres escape room: Laan van Hilbelink 6, 7101 WG Winterswijk
Adres Villa Mondriaan: Zonnebrink 4, 7101 NC Winterswijk

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.