Zipline & Reuzenrad: Een Haagse Pasen op grote hoogte


De komende paasdagen biedt Den Haag tientallen activiteiten voor jong en oud. Surf voor het gehele, diverse overzicht van kunst en cultuur tot dineren, shoppen, flaneren en de driedaagse paasmarkt naar www.denhaag.com/nl/pasen. Onderstaand enkele speciale tips om een paasbrunch aan het strand te combineren met een bijzondere ervaring op grote hoogte.

Per zipline over de Pier

Vanaf april kun je vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren op de Pier met een snelheid van zestig tot tachtig kilometer per uur ruim 350 meter naar beneden ‘zippen’. De Zipline Zip Holland – geopend van 11.00 tot 20.00 uur – is geschikt voor waaghalzen van alle leeftijden met een minimale lengte van één meter. Zippen kun je alleen of met zijn tweeën naast elkaar.

Ritje reuzenrad

Op de Scheveningse Pier staat ook Nederlands eerste reuzenrad boven zee. Skyview De Pier biedt een spectaculair uitzicht over het elf kilometer lange strand en de Haagse skyline. Het veertig meter hoge reuzenrad heeft 36 gesloten gondels voor maximaal zes personen met comfortabele zitjes en airco; de VIP-gondel heeft zelfs een glazen bodem. Een ritje duurt ongeveer twintig minuten.

Haagse toren

Beklim onder leiding van een gids de 288 treden van de ‘Haagse Toren’ van de Grote Kerk. Eenmaal boven heb je een spectaculair 360° uitzicht over de binnenstad en de Haagse badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. De zeskantige toren uit de vijftiende eeuw behoort tot de oudste gebouwen van Den Haag. De rondleidingen beginnen om 13.00 en 15.00 uur en duren zo’n anderhalf uur. Tickets kun je online reserveren via www.gadenhaag.nl.

Hoogste restaurant

Bezoek voor een paaslunch op niveau The Penthouse, volgens eigen zeggen Nederlands hoogste restaurant. Het restaurant – geïnspireerd op New Yorks befaamde Flatiron Building – ligt op een hoogte van 135 meter en biedt een majestueus uitzicht. Je kunt een Haagse paasactiviteit op hoogte natuurlijk ook combineren met een paasontbijt, paasbrunch of paasbuffet aan het strand. Bijvoorbeeld in Kijkduin bij Beachclub Titus of Strandpaviljoen Zuid of in Scheveningen bij surfschool Hart Beach, Strandpaviljoen De Waterreus, Carlton Beachclub of El Nino Beach Club.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.