Bekijk China eens vanuit Den Haag

Vanaf dinsdag 16 mei 2017 draait China, The Rise of an Empire een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. De meeslepende en bekroonde grootbeeldfilm toont aan de hand van de spectaculaire archeologische vondst van het mausoleum van de eerste keizer en het Terracottaleger de ontwikkeling zien van China tot de huidige wereldmacht.

De grootbeeldfilm China, The Rise of an Empire – bij de Lumière Awards bekroond als beste korte documentaire – gaat heen en weer in de tijd tussen het rijk van de eerste grote keizer ruim tweeduizend jaar geleden en de huidige economische supermacht. De archeologische vondst in 1974 van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang, omringd door een Terracottaleger van duizenden krijgers, betekende een unieke tijdcapsule naar het verleden. De vondst bracht vele zaken aan het licht over verleden en heden van China. Qin Shi Huang verenigde de diverse strijdende machten en legde als eerste keizer van het hele rijk de fundering voor het China zoals we het vandaag kennen.

China, The Rise of an Empire is een visuele belevenis, die met prachtige luchtfotografie en de nieuwste time-lapse technieken de schoonheid en tragiek laat zien bij het ontstaan van een wereldmacht. Op het 840 m² grote koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een onvergetelijke ervaring.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.