Bewonder landschapsart met de auto in Flevoland

Bewonder landschapsart met de auto in Flevoland 8

Observatorium Robert Morris. Foto: Geert Fotografeert / PR


Beleef de 7 Flevolandse landschapskunstwerken in een app: Nergens op de wereld vind je namelijk zoveel landschapskunstwerken zo dicht bij elkaar als in Flevoland. Op plekken waar je het niet verwacht zijn ze ineens daar. De indrukwekkende kunstwerken maken gebruik van en verwijzen naar verschillende karakteristieken van de Flevolandse polders, zoals de openheid, uitgestrektheid en de maakbaarheid van het polderlandschap. Dit jaar is het 40 jaar geleden dat het eerste Land Art object ‘Observatorium van Robert Morris’ bij Lelystad werd geopend.

Fietsroutes
Om de 7 landschapskunstwerken beter ‘beleefbaar’ te maken, heeft Toerisme Flevoland in opdracht van Provincie Flevoland vier gratis fiets- en autoroutes ontwikkeld. De routes zijn te berijden en beluisteren met de Izi.TRAVEL app audiotour op je smartphone. De audiotours laten via gps de juiste informatie per kunstwerk horen. Foto’s, audio en video vertellen over de achtergronden van het kunstwerk. Daarnaast krijg je onderweg bij ieder kunstwerk ook een aantal leuke tips voor bezienswaardigheden of leuke restaurants in de buurt. De Izi.TRAVEL app wordt wereldwijd gebruikt. De Flevolandse routes zijn daarom ook in het Duits en Engels te beluisteren.

Meer informatie bij de kunstwerken zelf
Naast de ontwikkelde routes heeft Provincie Flevoland ook gezorgd voor meer informatie bij de kunstwerken zelf. Deze informatieborden geven een uitleg over het kunstwerk en informatie over de natuur en de omliggende regio. Alle informatie over Land Art is terug te vinden op de website ookflevoland.nl/landart. Kijk voor alle informatie over de Izi.TRAVEL app op ookflevoland.nl/izitravel

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.