Jet Airways dagelijks rechtstreeks naar Bangalore

Schiphol. Foto: Elkedagvakantie


Jet Airways, volgens eigen zeggen India’s toonaangevende internationale full-service luchtvaartmaatschappij, kondigt de start van dagelijkse rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en het Zuid-Indiase Bangalore aan. Tevens start de luchtvaartmaatschappij een directe verbinding tussen Parijs en de Zuidoost-Indiase metropool Chennai. Met de start van deze nieuwe routes speelt Jet Airways ook in op doorverbindingen van en naar Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen in samenwerking met haar codeshare-partners KLM, Air France en Delta Air Lines.

Dagelijkse vluchten
De dagelijkse directe vluchten naar Bangalore vertrekken met ingang van 29 oktober 2017 om 10.50 uur van Amsterdam Airport Schiphol met aankomst om 00.40 uur. De vluchten vanuit Bangalore vertrekken om 02.25 uur en met aankomst in Amsterdam om 08.35 uur (locale tijden). De vluchten worden uitgevoerd in codeshare met KLM en Delta Air Lines, die elk hun eigen vluchtnummer toepassen.

Op dezelfde dag start Jet Airways ook haar dagelijkse vluchten tussen Parijs en Chennai. De vluchttijden vanuit Parijs zijn 10.10-00.15 uur en retour 01.45-08.10 uur (locale tijden), waarbij de uitvoering in codeshare met Air France en Delta Air Lines wordt verzorgd.

Moderne industrie
Bangalore wordt gezien als het ‘Silicon Valley’ van India. De stad is het centrum van de Indiase ICT-sector en veel toonaangevende multinationals hebben er een vestiging of samenwerkingsverband. Toeristen ontdekken Bangalore vooral als hippe moderne stad met een keur aan bezienswaardigheden, hotels en restaurants. En als uitvalsbasis voor een tocht door het zuiden van het land.

Chennai is het centrum van de Indiase automotive industrie. Veel Europese autofabrikanten hebben er divisies en fabrieken gevestigd. De regio Pondicherry werd in het verleden zowel door Nederlanders als Fransen gekolonialiseerd. Mede doordat het Frans er nog altijd wordt gesproken is het een populair reisdoel bij Franse toeristen. Ook Nederlanders ontdekken steeds meer de prachtige stranden, koloniale historie, tempels en kerken van dit deel van India.

De vluchten zijn vanaf nu al boekbaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.