Keus kampeervakantie neemt bijna 2 werkweken in beslag…

Keus kampeervakantie neemt bijna 2 werkweken in beslag... 9

Camping in Italië. Foto: Elkedagvakantie


De zoektocht van de meeste Nederlanders naar hun juiste kampeervakantie duurt bijna net zo lang als soms de vakantie zelf. Zo’n 61% is daar namelijk, met tussenpozen, in totaal maximaal twee werkweken (tien dagen) mee bezig. Nog eens zo’n vijftien procent doet daar zelfs dubbel zo lang over. Dit blijkt uit een onderzoek onder 4000 kampeerders, uitgevoerd door Campingnavigator.com, volgens eigen zeggen het grootste Europees online campingplatform.

Brengt de online zoektocht naar een vakantiebestemming de Nederlander al in vakantiestemming? Niet dus. Bijna één vijfde is het zoeken al beu na een uur. Nog eens tien procent verliest het humeur na een dag en zo’n 16% na een paar dagen. Daarentegen valt meer dan vijftig procent (56%) nóóit op tegenzin te betrappen bij de online informatiepuzzel naar de juiste kampeerbestemming. Veel Nederlanders hebben vaak al een redelijk vastomlijnd idee op welk soort camping zij willen bivakkeren. Bijna de helft bezoekt slechts vooraf zo’n twee tot maximaal vijf websites. Bijna één derde heeft wel nog meer informatie nodig en klikt op zo’n tien sites. Als meest storend worden campingwebsites zonder actuele beschikbaarheid en tarieven ervaren. Overigens blijkt het volgens dit onderzoek vooral de man te zijn die de kampeervakantie uitzoekt (58%)

Knagende twijfel keuze camping
Nederlanders zijn erg onzeker over hun uiteindelijke kampeerbestemming. Eenmaal geboekt knaagt bij het overgrote deel de twijfel of de camping zal voldoen aan de vakantieverwachtingen. Daarom laat zo’n veertig procent zich ook nog eens adviseren door familieleden en checkt bijna eenzelfde aantal (38%) de reviews van deze bestemming. Slechts één derde (34%) is zeker van zijn zaak en ervan overtuigd dat ze de juiste keuze hebben gemaakt.
Ná de boeking kruipt meer dan de helft nog eens één à twee uur achter de computer voor informatie over activiteiten in de buurt. Vooral natuur (85%) en cultuur (54 %) mogen zich verheugen in de belangstelling. De mogelijkheid tot shoppen in de buurt van camping is voor een kwart van de kampeerders van groot belang.

Over campingnavigator.com
Campingnavigator.com, voorheen Kosmos Campingwijzer, is al meer dan dertig jaar actief op de Nederlandse kampeermarkt. Sinds de eerste papieren campinggids in 1983, is Campingnavigator gegroeid tot een Europees online platform met 7.900 campings. Campings worden jaarlijks bezocht en geïnspecteerd door eigen Campingnavigators.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.