Beetje Engeland in Hollandse polder


Op zoek naar écht iets anders? Dan is The Pheasants in Everdinge een culinaire ontdekking die volgens de eigenaren alle trends rechts inhaalt. “Afternoon tea op The Pheasants is even naar Engeland reizen zonder het kanaal over te steken”, zo is de slogan. De liefde van de eigenaren voor de ongeëvenaarde gastvrijheid van een traditioneel Engels landhuis is de inspiratie voor een bijzonder high tea concept. Huisgasten worden in de watten gelegd met luxueus comfort, grootse stijl en vooral gerechten van hoge kwaliteit. Menu’s wisselen met de seizoenen maar de rode draad is het gebruik van zoveel mogelijk producten uit de eigen ecologische moestuin, kas en boomgaard. Alle gerechten komen uit eigen keuken en worden supervers bereid voor elke ontvangst. Zo serveert The Pheasants scones warm uit de Aga en de heerlijkste taarten en creaties van eigen vijgen, walnoten, sinaasappels, frambozen en een scala aan ander fruit en vers geplukte groenten.

The old fashioned way
Thee wordt geserveerd in de Edwardian drawingroom, in het klassieke paviljoentje in de tuin, on the lawn of heel romantisch in de boomgaard. In elke setting is stijl en glamour het devies: gesteven antiek linnen, klassiek servies, glanzend zilver, verse bloemen. The Pheasants is het resultaat van meer dan twee decennia renoveren en verfraaien. Hoewel van oorsprong niet meer dan een stal, is het nu een Engels country house in miniatuur, compleet met alle trimmings. Buiten vindt de bezoeker weelderige Engelse borders, antieke tuinornamenten en allerlei ingrediënten die verwijzen naar een Engels buiten. Binnen is The Pheasants een verzameling verrassende ruimtes en kamers. Van een negentiende-eeuwse keuken en een eclectische drawingroom vol Engels antiek, portretten, weelderige stoffen en sofa’s met dikke donzen kussens, tot een classicistische overloop met gestucte koepel à la Robert Adam en een mid-18e-eeuwse master bedroom met hemelbed.

Fotoshoots
Openstelling van de tuin voor bezoekers is de opstap geweest naar de high teas, maar inmiddels is het huis een attractie op zich geworden en onlosmakelijk onderdeel van de bezoekervaring van gasten. Ook worden huis en tuin bij gelegenheid gebruikt voor fotoshoots en reportages voor bladen en tv en daar zijn de eigenaren – na 23 jaar van eigenhandig opknappen en creëren – trots op. Ze vinden het leuk om The Pheasants met anderen te delen. Kijk op www.thepheasants.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.