Wat dacht je hiervan: Wandelen in Le Marche, Italië

Le Marche, Italië is niet alleen een heerlijke vakantiebestemming voor strandliefhebbers. Het is ook een wandelregio bij uitstek. Het is een favoriete bestemming van Nederlanders om hier mooie wandelingen te maken.

Een stukje het binnenland in, aan de voet van en in de bergen vind je de meeste wandelroutes en mogelijkheden. Maar ook aan de kust, Parco San Bartolo bij Pesaro en de Monte Conero bij Ancona, kun je heerlijk lopen, met uitzicht op zee. In het zuiden van Le Marche vind je de bekendste wandelbestemming, het nationale park van de Monte Sibilinni, een waar wandelparadijs.

Een aantal voor beelden van mooi bestemmingen om te wandelen zijn:

Pesaro, in het ten noorden van Pesaro gelegen Parco San Bartolo vind je een aantal mooie wandelingen waarbij je afwisselend uitkijkt over zee en de prachtige dalen aan de landzijde. Een aantal leuke dorpjes, zoals Fiorenzuola- bieden een leuke stop op rond te kijken en van het uitzicht te genieten. Je kunt onderweg natuurlijk ook afdalen naar zee en even lekker zwemmen.

Ancona, ten zuiden van Ancona steekt de Monte Conero in zee. Bij het bezoekerscentrum bij Sirolo kun je een prima kaart krijgen waarop alle mogelijkheden van het park en wandelroutes staan aangegeven. Wij zelf vinden de route die langs de kust leidt het mooiste. Een handig startpunt hiervoor is ‘Fonte d’ Olio’ , ca 1 km vanaf Sirolo richting Ancona. Daar start ook een route. Tijdens de wandeling loop je soms op de rand van de berg, meer dan 200 m boven de zee. Werkelijk prachtig en spectaculair.

Je vakantie naar Le Marche kun je regelen met de specialist voor Le Marche, Vivere e Gustare. Zij helpen met het vinden van de accommodatie die bij jouw vakantie past.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.