Eind 2017 Michelin Guide De Bangkok Editie

Een van de gerechten die je hier op de menukaart kunt aantreffen.


Michelin Travel Partner en de Tourism Authority of Thailand gaan een strategische samenwerking aan voor de publicatie van de eerste Bangkok editie van de Michelin Guide eind 2017. In deze Michelin Guide vind je de meest exclusieve restaurants in Bangkok. Bangkok is een culinair genot voor reizigers en in deze gids vind je alle bijzondere restaurants. Hierdoor kan de Thaise economie en het toerisme groeien.

Michelin is al meer dan 25 jaar werkzaam in Thailand en in december dit jaar zal de eerste editie van de Michelin Guide Bangkok uitkomen. Deze versie zal zich focussen op de hoofdstad Bangkok. In latere edities brengt de gids ook restaurants uit andere Thaise bestemmingen onder de aandacht. Bangkok staat bekend als één van de meest culinaire hoofdsteden van de wereld met een groot gevarieerd aanbod. Thailand is – na Singapore – het tweede land in Zuidoost Azië met een eigen Michelin Guide en het zesde land in heel Azië. De gids zal tweetalig, in het Thais en in het Engels, verschijnen met zowel een print als een online editie.

Michelin
“Wereldwijd is de Michelin Guide een invloedrijke bijbel op het gebied van gastronomie. Dit is waarom wij geloven dat de strategische samenwerking tussen Michelin en TAT positief zal bijdragen aan verdere ontwikkelingen van het toerisme in Thailand”, aldus Yuthasak Supasorn, Gouverneur van de Tourism Authority of Thailand. Door de introductie van de Michelin Guide wordt er verwacht dat de globale uitgaven van toeristen in Thailand zal verhogen met 10 procent.

“Bangkok staat bekend als één van de meest culinaire steden ter wereld. Wij kijken ernaar uit de culinaire geheimen die de stad rijk is te ontdekken”, aldus Lionel Dantiacq, President en Managing Director van Oost Azië en Australië.

Over Michelin Guide
Michelin Guide is ‘werelds meest geverifieerd en erkend hotel en restaurantgids. De Michelin Guide staat bekend om het beoordelen van exclusieve restaurants en heeft brede kennis binnen de gastronomie en horecasector. Voorafgaand worden de restaurants met een universele methode getest door een professioneel team gespecialiseerd in fine-dining wereldwijd. Dezelfde waarden worden gesteld aan Michelin Sterrenrestaurants en dit verzekert internationaal gezien een objectieve uitkomst in selectie. Michelin test op de kwaliteit van producten, de bereiding en smaak. Restaurants met Michelin Sterren worden ieder jaar opnieuw geëvalueerd.

Zie voor meer informatie over Thailand: www.tourismthailand.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.