Hele Utrechtse Heuvelrug te ontdekken door 12 fietsroutes

Hele Utrechtse Heuvelrug te ontdekken door 12 fietsroutes 9

Fietsen over de Utrechtste Heuvelrug. Foto; PR


Sinds kort kan de recreatieve fietser op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei nog beter terecht dankzij een samenwerking tussen Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei en Fietsroute provider Fietsnetwerk.nl. De invulling van de samenwerking bestaat uit de 12 fietsroutes die door Fietsnetwerk.nl gemaakt zijn waardoor de gehele regio nu per fiets te ontdekken is. Door het maken van deze 12 fietsroutes is het de bedoeling dat de recreatieve fietser nog meer van de regio kan beleven en ontdekken.

Verhaallijn door middel van afstapmomenten
Het Harderwijker bedrijf Fietsnetwerk.nl heeft een aantal nieuwe, digitale fietsroutes gepubliceerd. Aan de fietsroutes zijn vanuit het Regionaal Bureau voor Toerisme afstapmomenten toegevoegd. “Door specifieke afstapmomenten toe te voegen heeft elke fietsroute zijn eigen verhaallijn gekregen”. Aldus  Wouter Terpstra, eigenaar van Fietsnetwerk.nl.
Twaalf ‘Heuvelrug en Vallei’ fietsroutes
Elk van de fietsroutes loopt over de Utrechtse Heuvelrug of door de Gelderse Vallei. Alle 12 fietsroutes zijn te vinden op de pagina van RBT Heuvelrug en Vallei. Daarnaast kan de recreatieve fietser de gratis fiets app van Fietsnetwerk.nl downloaden om de fietsroutes te vinden.

Een aantal fietsroutes als voorbeeld
Voorbeelden van de fietsroutes die zijn voortgekomen uit de samenwerking zijn:

Fietsroute rond Rhenen

Een fietsroute door een prachtig gebied. Dat vond ook koning Frederik V van de Palts, die na te zijn verdreven in Rhenen een zomerresidentie liet bouwen. Helaas is het kasteel in de 19e eeuw afgebroken, maar het natuurschoon is gebleven.

Fietsroute Zeist en omstreken

Waar denk je aan bij Zeist? Aan de KNVB, het Wereldnatuurfonds of de Vogelbescherming? Zij zijn allemaal in Zeist gevestigd, maar de stad heeft de bijnaam ‘Slotstad’ gekregen door het slot Zeist. Tijdens deze fietsroute kom je er langs.

Fietsroute langs de Leersumse plassen

Renswoude werd al in 855 genoemd in een oorkonde, maar de nederzetting ontstond pas zo’n zes eeuwen later. Er stonden wat boerderijen en een versterkt huis, een Borgwal. In 1638 werd bij die Borgwal een dorp ontwikkeld door lintbebouwing.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.