Huidige cruisereizigers blijken ware ambassadeurs

Op cruise. Foto: Elkedagvakantie


Wie eenmaal een cruise heeft meegemaakt, brengt dat enthousiasme snel over op personen in haar of zijn directe omgeving. Voor zover er al minder positieve vooroordelen over cruisereizen bestonden, zijn die na de eerste cruisereis al direct verdwenen, zo blijkt uit een onderzoek van bureau No Ties in opdracht van Cruise Travel, onderdeel van ANWB Reizen. Men waardeert de ruimte en rust aan boord en ook de mogelijkheid om comfortabel veel plekken in korte tijd te bezoeken, scoort hoog onder de reizigers. Hun verwachting veel ouderen aan boord aan te treffen en weinig vrijheid te hebben om steden te bezoeken, bleek onjuist. Als kritiekpunt kwam in het onderzoek ook het gebrek aan transparantie rondom de kosten naar voren. “Dat was voor ons de aanleiding om All In Cruises te gaan aanbieden”, zegt Eugène Westerink, Managing Director van Cruise Travel. “Dat is een compleet verzorgde cruisereis voor een heldere totaalprijs.”

“Onbekend maakt onbemind”, zegt Westerink. “Veel mensen die nog nooit op een cruiseschip zijn geweest, denken dat ze daar dagenlang opgesloten zitten, dat het heel druk is aan boord of dat er alleen maar ouderen meevaren.” 30% van de associaties waren hieraan gerelateerd. “Maar dat beeld wordt niet onderschreven door mensen die zelf zijn mee geweest.” Van hen heeft slechts 5% deze associaties. De branche is volop in ontwikkeling en richt zich actief op nieuwe doelgroepen, zoals jonge stellen en gezinnen met kinderen. “In dat kader hebben wij een transparante, complete aanbieding ontwikkeld. We bieden keuze uit zes verschillende cruises. Deze worden aangeboden voor een heldere prijs waarin alles inbegrepen is: van vlucht en transfer tot eten, drinken en fooien. Geen onverwachte kosten dus. Ik verwacht dat we daarmee de laatste twijfelaars over de streep trekken”, aldus Westerink.

In opdracht van Cruise Travel is een kwantitatief onderzoek uitgezet onder 250 Nederlandse respondenten in de leeftijdscategorie 35-50 jaar. De helft van de respondenten heeft eerder een cruise gedaan, de andere helft nog nooit.

Over CruiseTravel
Cruise Travel is een onderdeel van ANWB Reizen en al 30 jaar een van de grootste cruisespecialisten in Nederland, met volgens eigen zeggen het grootste (online) aanbod van cruises, afkomstig van 20 rederijen, met meer dan 200 schepen, van drie tot zes sterren. Vaak is er op die cruises gecertificeerde Nederlandstalige reisbegeleiding van Cruise Travel aanwezig om reizigers met raad en daad terzijde te staan. Wie vooral interesse heeft in luxe cruises kan terecht bij de afdeling Cruise Deluxe, waar veel kennis over de luxe rederijen beschikbaar is.

Meer informatie is te vinden op cruisetravel.nl/allincruises.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.