Kamperen aan de rand van Franse steden

Kamperen aan de rand van Franse steden 9

Camping Indigo bij Parijs. Foto: PR


Wie denkt dat campings vrijwel altijd weg van de bewoonde wereld liggen, heeft het mis. Zo heeft het campingmerk Indigo bijvoorbeeld twee stadscampings. Daat kunnen gasten genieten van de rust op de camping maar ook van het bruisende stadsleven om de hoek. Deze campings zijn te vinden in de steden Parijs en Straatsburg. Camping Paris Bois de Boulogne ligt in het XVIe arrondissement aan de Seine, pal naast het Bois de Boulogne. Camping Indigo Strasbourg ligt in de wijk Montagne Verte op 3 kilometer van het historische centrum van Straatsburg. Beide campings zijn het hele jaar door geopend en afgelopen jaar volledig gerenoveerd. Ideaal voor een stedentrip of tussenstop op weg naar de vakantiebestemming. Nadere info via www.camping-indigo.com/nl

Parijs

Camping Indigo Paris is een 4-sterren camping gelegen aan de Seine, een mooie locatie om na een vermoeiende dag in Parijs weer even bij te komen. Als de kinderen nog energie over hebben, kunnen zij zich volledig uitleven in het vernieuwde speelterrein op de camping. Het heeft ruim 400 kampeerplaatsen en 75 huuraccommodaties. Daarbij ook ‘roulottes’, houten woonwagens die zijn uitgerust met alle moderne faciliteiten. Kies voor een cottage voor 5 á 6 personen of een volledig ingerichte Toile & Bois canvastent op een houten vlonder. De campingshuttlebus rijdt tussen de camping en metro ‘Porte de Maillot’ waar men met lijn 1 direct naar de binnenstad vervoerd wordt. Naast alle attracties van Parijs kunnen natuurliefhebbers in het centrum hun hart ophalen door een wandeling te maken in de verschillende parken en tuinen.

Straatsburg

Op nog geen 3 km van het stadscentrum ligt camping Indigo Strasbourg, dat over 106 staanplaatsen en 75 huuraccommodaties beschikt. Daaronder chalets, houten woonwagens, stacaravans en Toile & Bois tenten. Er zijn verschillende faciliteiten voor jong en oud waaronder een verwarmd zwembad, tafeltennistafels, jeu de boule en verschillende wandel- en fietsroutes. Om het centrum te bereiken, kan men gebruik maken van het openbaar vervoer of de fiets. Het historisch centrum Grande Île staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO met onder meer de pittoreske wijk La Petite France. Deze wijk staat bekend om haar vele vakwerkhuizen, de 142 meter hoge kathedraal die een mooi uitzicht over de stad biedt. Verder is er het indrukwekkende monumentale hotel-restaurant Maison Kammerzell. Ook de Europese wijk is absoluut de moeite waard tijdens een stedentrip.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.