Portugese regio ‘Alentejo’ benoemd tot Europese topbestemming


De Lonely Planet heeft dit voorjaar de Portugese regio ‘de Alentejo’ benoemd tot een van de Europese topbestemmingen voor de zomer van 2017. De Alentejo kreeg de benoeming in Lonely Planet’s Best in Europe 2017, waarin de mooiste Europese bestemmingen van dit jaar worden belicht. Een beloning voor de regio, die er alles aan doet om zijn authentieke karakter te bewaren en de tradities in leven te houden.

Authentiek
Volgens de experts van Lonely Planet is de zomer van 2017 de perfecte tijd om de Alentejo te bezoeken. Voorbij het massatoerisme, op zoek naar het authentieke Portugal. De regio kent tijdloze schoonheid met zijn eindeloze wijngaarden, middeleeuwse stadjes en prachtige kastelen. De experts dragen daarbij tevens de ‘hidden gems’, mooie natuur en de heerlijke Alentejaanse keuken aan als argumenten om in de zomer van 2017 deze nog vrij onbekende regio in Portugal te bezoeken. Iets waar Vitor Fernandez da Silva van Turismo do Alentejo alleen maar mee kan instemmen. “Dat de Alentejo een bijzonder mooie regio is met veel mogelijkheden, weten wij natuurlijk al langer. Deze benoeming door de Lonely Planet betekent hopelijk dat meer mensen nieuwsgierig raken naar wat de Alentejo allemaal heeft te bieden”.

Over de Alentejo
Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Beja en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo. De regio beslaat een derde van Portugal, kent hetzelfde aangename klimaat als de nabijgelegen Algarve en is de grootste wijnproducent van het land. Het veelzijdige en pure Alentejo staat bol van de outdoor-activiteiten in de ongerepte natuur, haar inwoners zijn gastvriendelijk en de gastronomie traditioneel en verfijnd tegelijk. Kortom: de Alentejo verbaast, verrast, ontroert en biedt voor elk wat wils. www.visitalentejo.pt. De toeristische promotie van de Alentejo wordt gesponsord door Alentejo 2020/FEDER.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.