Skulptur Projekte Münster van start


Sinds 1977 biedt Skulptur Projekte Münster om de tien jaar een bijzondere tentoonstellingservaring: kunstenaars vervaardigen werk voor specifieke plekken in Münster sculpturen, video-installaties en performances. De gerealiseerde projecten gaan een relatie aan met de architectonische, historische en maatschappelijke context van de stad. Maar hun betekenis reikt verder: kunstenaars houden zich in 2017 bezig met een actueel thema als globalisering en ze stellen bijvoorbeeld vragen bij het begrip ‘sculptuur’. Daarnaast onderzoeken ze de verhouding tussen het openbare en private domein in een tijd van toenemende digitalisering.

Voor de vijfde editie van Skulptur Projekte ontstonden 35 nieuw werken, die de kunstenaars op uitnodiging van het curatorenteam voor specifieke locaties in Münster hebben ontwikkeld. De tentoonstelling strekt zich uit over de hele stad en is voor het eerst gerealiseerd in samenwerking met een andere instelling: het Skulpturenmuseum Glaskasten in Marl. Hiermee breidt Münster zijn onderzoeksterrein uit – Marl, de stad in het Ruhrgebied, biedt een spannend contrapunt.

Kijk voor meer informatie op skulptur-projekte.de

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.