Top 5 kastelen in Savoie Mont Blanc


Imposante oprijlanen, kleurrijke tuinen en torens die boven het landschap van de regio Savoie Mont Blanc uitsteken. De regio is heel wat forten en kastelen en daarmee een hele geschiedenis rijk. Waar vroeger de hoge landheren en vorsten hun huishouden runden, verwelkomen eigenaren nu hun gasten voor een heerlijk uitstapje of vakantie. Overnachten in een koninklijke suite en vorstelijk ontbijten in de eetzaal, of een rondleiding door eeuwenoude vertrekken en langs bijzondere voorwerpen. Een top 5 kastelen in Savoie Mont Blanc.

Een vorstelijke top 5:

 1. Château de Bourdeau
  Heerlijk eten, prachtig design en een waanzinnig uitzicht op het meer van Bourget. Château de Bourdeau biedt alles voor een luxe vakantie voor het hele gezin. Zie tijdens het diner bij het nieuwe restaurant le Chat qui Nage de zon zakken achter de bergen, duik de bibliotheek in om de geschiedenis van het kasteel te ontdekken en overnacht in één van de themakamers.
 1. Château de Menthon-Saint-Bernard
  Gevestigd in de bergen die het meer van Annecy omringen, is dit kasteel er één uit een sprookje. Men beweert zelfs dat Château de Menthon-Saint-Bernard dé inspiratiebron was voor Walt Disney’s Doornroosje. In de zomer opent het kasteel zich voor het grote publiek voor rondleidingen en kan de magie uit die tijd, dankzij acteurs, opnieuw worden beleefd.
 1. Château des Allues
  Een maison d’hôtes gevestigd in een oud kasteel bij Saint-Pierre d’Albigny. Met vijf kamers, waarvan twee royale suites, een kleurrijke tuin met niet alleen bloemen maar ook diverse soorten groenten en fruit, is Château des Allues de Saint-Pierre d’Albigny een lust voor het oog. In het kasteel worden interessante programma’s aangeboden op het gebied van cultuur, tuinieren et cetera.
 1. Château de Montrottier
  Een kasteel zoals een kasteel getekend wordt. Château de Montrottier op de route Genève – Chambéry op 10 km van Annecy, is als een prent uit de boeken en een leuk uitje tijdens de vakantie. Na het beklimmen van de 80 treden van de kasteeltoren is het genieten van het uitzicht over de omgeving. In het rariteitenkabinet van het kasteel zijn bijzondere objecten vanuit verschillende plaatsen en periodes uit de geschiedenis te bewonderen.
 1. Château de Candie
  Op slechts 10 minuten rijden van het centrum van Chambéry en Lac du Bourget, staat genieten in het 14e eeuwse kasteel Château de Candie centraal. Het kasteel staat bekend om zijn restaurant de Orangerie en werkt aan een 700 m2 wellnesscentrum voor zijn gasten. De kasteeltuin, het zwembad, de luxe appartementen en suites maken van de plek een ware oase.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.